RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter Ultee interim-trainer Fortuna na ontslag Hofland

UTRECHT - Utrechter Sjors Ultee is weer hoofdtrainer van Fortuna Sittard, nu Kevin Hofland is ontslagen. De assistent-trainer is benoemd tot interim-coach. Maar mogelijk bekleedt hij die functie slechts een korte periode.

"Misschien duurt het een paar dagen", zegt Ultee tegen VI. "Misschien een week, misschien wat langer. Ik zie het wel."

Vanochtend werd bekend dat hoofdtrainer Hofland weg moet bij Fortuna. De Limburgers staan laatste in de Eredivisie en hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen.

Ultee was vorig seizoen ook al hoofdtrainer bij Fortuna. Hofland had destijds nog niet de juiste papieren, hij stond daarom op de loonlijst als assistent. Dit seizoen waren de rollen omgedraaid. Bovendien kreeg Ultee er afgelopen zomer de functie van technisch directeur bij.

De Utrechter baalt als een stekker van het vertrek van Hofland. "Ik vind het een afschuwelijke situatie. Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club."

De eerstvolgende wedstrijd van Fortuna is op zondag 22 november tegen Feyenoord. Het is de vraag of Ultee dan op de bank zit. Mogelijk stelt Fortuna voor die tijd een externe vervanger aan voor Hofland. Volgens VI wordt Ultee ook gelinkt aan FC Dordrecht, dat onlangs Utrechter Harry van den Ham ontsloeg. Ultee zegt niets te weten van een mogelijke stap naar Dordrecht. "Voor nu richt ik me volledig op Fortuna."

Ultee was van 2006 tot 2016 jeugd- en assistent-trainer bij FC Utrecht. Als speler kwam hij uit voor de Utrechtse amateurclub DVSU.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -