Leven Marco van Basten wordt verfilmd: 'Dramaserie met internationale allure'

UTRECHT - Het leven van Marco van Basten wordt het onderwerp van een internationale dramaserie. Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft "een serie met internationale allure". De regisseur of acteurs zijn nog niet bekend.
Marco van Basten in de gewonnen finale van het EK in 1988.
Marco van Basten in de gewonnen finale van het EK in 1988. © ANP
Barry Atsma is wel aan het project verbonden als 'creative consultant'. "Marco is voor mij een onbetwiste held", aldus de acteur. "Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie."
Met zijn vader Joop.
Met zijn vader Joop. © Collectie J. van Basten
Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van start gaan. In Basta vertelt Van Basten het complete verhaal over zijn jeugd in Utrecht, de relatie met zijn ouders en de hoogtepunten uit zijn carrière inclusief zijn periode in Italië en het EK '88. Ook komen dieptepunten aan bod, zoals de problemen met zijn enkel en financiële tegenslagen die hij kende.
Van Basten als trainer.
Van Basten als trainer. © Orange Pictures
Basta verscheen in november 2019 en kwam direct in de bestsellerlijsten in binnen- en buitenland. In Nederland zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van Basta verkocht.
Zittend, tweede van links: Marco Basten als jeugdspeler van het Utrechtse EDO.
Zittend, tweede van links: Marco Basten als jeugdspeler van het Utrechtse EDO. © Het Utrechts Archief

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.