RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taoufik Adnane gaat voor nóg een jaar GVVV: 'Ik ben nog lang niet versleten'

VEENENDAAL - Het kwam toch wel enigszins als een verrassing, dat GVVV het contract met Taoufik Adnane verlengd heeft tot de zomer van 2022. Niet omdat de linkerverdediger van de tweede divisionist niet meer goed presteert, wel omdat hij in april al 36 wordt.

"Maar ik voel me nog fit, ik doe niet onder voor de jonge jongens", laat Adnane weten. "En ik heb het ontzettend naar mijn zin Dat is wel het belangrijkste." Dat de verdediger na zo'n mooie loopbaan in het amateurvoetbal niet wil stoppen na twee door Corona geplaagde seizoenen, speelt daarbij totaal geen rol. "Ik ben gewoon nog helemaal niet bezig met een afscheid. Ik hou nog veel te veel van het spelletje. En ik voeg met mijn drive nog steeds iets toe aan het elftal."

Ik zou Dennis graag evenaren"
Taoufik Adnane

Adnane heeft in zijn nabije omgeving een paar mooie voorbeelden van spelers die tot op hoge voetballeeftijd van waarde kunnen of konden zijn voor een elftal. Zijn huidige teamgenoot Berry Powel is 40, Dennis van Meegdenburg, tegenwoordig assistent-trainer van de Veenendaalse tweede divisionist, speelde tot zijn 42e in GVVV 1. "Ik zou Dennis graag evenaren", zegt geboren Veenendaler Adnane.

De gesprekken met technisch-manager Rob de Boer over een contractverlenging duurden dan ook niet lang. "Rob belde me omdat hij me wilde spreken over de spelersraad. Toen we daarmee klaar waren vroeg hij wat ik volgend jaar wilde doen. 'Voetballen', zei ik. We waren er snel uit."

Clubhopper werd clubman
Dus begint Taoufik Adnane in augustus aan zijn twaalfde seizoen bij GVVV en dan heet je een clubman te zijn. Voordat hij in 2011 terugkeerde op Panhuis, was hij echter juist een clubhopper. In de zeven seizoenen voordat bij GVVV belandde, speelde hij bij zeven verschillende clubs.

Adnane, die als jeugdspeler begon bij GVVV, kwam als C-junior in de jeugdopleiding bij Vitesse terecht. Hij speelde er twee jaar, keerde een seizoen terug bij GVVV en voetbalde daarna twee seizoenen in de jeugd van NEC. Als 19-jarige koos hij voor een terugkeer naar de amateurs. "Ik kon niet zo goed tegen het gekonkel bij de profs, en ik ben bovendien teveel een levensgenieter voor een profbestaan."

Ik kon niet zo goed tegen het gekonkel bij de profs"
Taoufik Adnane

Een terugkeer bij zijn oude liefde GVVV werd echter geblokkeerd door een loyaliteitskwestie. "Ik zou als linkshalf moeten concurreren met mijn broer, die bij GVVV een basisplaats had. Daar had ik geen zin in." De keus viel vervolgens op buurman en aartsrivaal DOVO. Met die club werd hij in 2004 kampioen van de hoofdklasse en speelde hij vervolgens tegen Quick Boys en Genemuiden om de zaterdagtitel.

Na zijn vertrek bij DOVO, in 2005, volgde een reeks clubs waar hij steeds maar één seizoen speelde: FC Lienden, RKTVC, GVVV, WAVV, De Meern en FC Hilversum. In 2011 keerde hij opnieuw terug op Panhuis, waar hij er inmiddels 299 duels in het eerste elftal op heeft zitten. Als het aan Adnane ligt worden dat er nog veel meer. "Want ik ben nog lang niet versleten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -