RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick in rouw na overlijden coach Stanley Engelhardt

1/2
AMERSFOORT - Bij Quick in Amersfoort is geschrokken gereageerd op het overlijden van assistent-coach Stanley Engelhardt. Engelhardt was al geruime tijd ziek. Hij is 68 jaar geworden.

Verslaggever Maarten Kolsloot spreekt over het overlijden van Stanley Engelhardt


Engelhardt was een bekend gezicht in de honkbalwereld. Onder andere bij Almere en Kinheim uit Haarlem was hij actief als coach. Quicks assistent-coach Marco Wels haalde Engelhardt in 2017 naar Amersfoort. "Hij is een enorme goede assistent-coach", zegt Wels. "Stanley is vooral goed in het ingooien van de slagmensen, oftewel batting practice. Het gaat er dan om om zoveel mogelijk slag te gooien zodat slagmensen lekker hun swings kunnen maken. Hij was daarin een van de betere in Nederland."

Quicks coach René de Vries spreekt van 'een verschrikkelijk aardige man en een geweldige vent die heel veel goodwill had bij de spelers. "Die liepen met hem weg. Niks was hem te veel. Hij wilde graag samenwerken."

Engelhardt was afgelopen seizoen niet meer actief als coach bij Quick bij het team waar zijn zoons Bryan en Rachid spelen. Bryan - afgelopen seizoen ook actief als assistent-coach, treedt in de voetsporen van zijn vader.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -