RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lars van der Haar vijfde in Leuven: 'Dat de start niet lukte, was een beetje pech'

1/2
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Veldrijder Lars van der Haar is zaterdag vijfde geworden in de veldrit van Leuven. De Woudenberger wist zich in de finale op te werken naar de top-5, nadat hij lange tijd in de achtergrond had gereden.

Van der Haar kende, niet voor het eerst dit seizoen, een moeizame start. Daardoor vond de crosser zich lange tijd terug rond de tiende plaats in het veld. Langzaam maar zeker wist hij zich op te werken en in kansrijke positie te komen.

Lars van der Haar over zijn mindere start: "Ik was goed weg, maar ik kreeg in de eerste bocht een duw in mijn kont"


De overwinning kon de Woudenberger wel al vergeten, want vooraan waren Laurens Sweeck en Toon Aerts weggereden. Belgisch kampioen Sweeck won na tien rondes de sprint van Aerts. Michael Vanthourenhout maakte het Belgische podium compleet, hij kwam als derde over de meet.

Daarna was het wachten op Van der Haar, die de sprint om de vijfde plaats wist te winnen van Daan Soete. Onze regiogenoot kwam in de sprint net tekort om nummer vier Eli Iserbyt nog in te halen.

Van der Haar over zijn start
"Ik was goed weg, maar ik kreeg in de eerste bocht een duw in mijn kont waardoor ik niet kon insturen. Toen was diezelfde persoon er even later weer om mij in de hekken te rijden. Toen was de start voorbij", blikt Van der Haar terug.

"Zeker op dit parcours, als je vroeg in het gedrang zit, is het niet makkelijk om op te schuiven. Bij zo'n start in het veldrijden is het altijd drammen en druk. Normaal zit ik goed van voren, maar nu lukte dat niet. Dan heb je ook soms een touché met een andere renner", geeft hij aan.

Dat de start niet lukt, is een beetje pech. Soms zit het mee en soms heb je het niet zelf in de hand"
Lars van der Haar

Toch kan Van der Haar leven met zijn vijfde plaats. "Ik had ook nog liever de vierde plaats gepakt, maar daar kon ik net niet om sprinten", zegt hij. "Dat de start niet lukt, is een beetje pech. Soms zit het mee en soms heb je het niet zelf in de hand. De vraag is of je hier lessen uit kan trekken? Het is moeilijk om er iets mee te doen."

Vorig seizoen had Van der Haar bijna elk weekend twee crossen. Nu zijn veel veldritten weggevallen en is er vaak maar een wedstrijd per weekend. "Het is een stuk makkelijker. Over twee weken hebben we wel veel dubbele weekenden. Eigenlijk ben ik daar niet zo blij mee, want er zijn ook veel verplaatsingen en hotelovernachtingen. Maar dat hoort erbij. Het is toch: hoe meer koersen, hoe beter."

Puck Pieterse
Bij de vrouwen ontbrak de Amersfoortse Puck Pieterse. Zij had een rustweek ingelast, nadat ze de voorbije weken elke week een wedstrijd had. Belofte Kyle Agterberg uit Maartensdijk kwam niet aan de start bij de mannen, omdat hij niet hoog genoeg staat op de UCI-ranglijst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -