Paes en Hoogma hebben met Jong Oranje geen kind aan Wit-Rusland

© RTV Utrecht
UTRECHT - Jong Oranje heeft ook de thuiswedstrijd tegen Jong Wit-Rusland in de EK-kwalificatie met ruime cijfers gewonnen. In Almere werd het 5-0 voor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. Jong Oranje was al zeker van deelname aan het EK.
Hoogma, die door FC Utrecht voor het tweede seizoen op rij wordt gehuurd van Hoffenheim, mocht de aanvoerdersband dragen. Zijn teamgenoot bij FC Utrecht, Maarten Paes, kreeg door bondscoach Erwin van de Looi de voorkeur onder de lat. Hoogma werd in de 60e minuut gewisseld, Paes speelde de hele wedstrijd.
Jong Oranje kwam via Kaj Sierhuis na een half uur spelen op 1-0 voorsprong. Een minuut later maakte Myron Boadu er 2-0 van en daarmee was de ruststand bepaald.

Drie keer Sierhuis

In de 48e minuut was het opnieuw Boadu die het net trof. De aanvaller van AZ maakte er 3-0 van. Sierhuis maakte er tegen Jong-Wit Rusland in totaal drie. In de 64e minuut maakte de aanvaller van Stade de Reims de 4-0 en in de 83e minuut tekende hij voor de 5-0.
De ploeg van bondscoach Van de Looi, die alle negen duels heeft gewonnen, strijdt nog om de groepswinst. Jong Oranje speelt woensdag de laatste groepswedstrijd tegen Jong Portugal, de nummer 2 in de kwalificatiegroep. Jong Oranje had eerder in Wit-Rusland met 7-0 gewonnen in de EK-kwalificatie.