RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amateur bij DOVO, international bij Curaçao: Carmelia werkt plots samen met Guus Hiddink

1/3
VEENENDAAL - Het zijn bijzondere tijden voor Shanon Carmelia. De 31-jarige verdediger heeft door het coronavirus al weken geen wedstrijd meer kunnen spelen met derde divisionist DOVO, maar stond de afgelopen dagen wel 'gewoon' op het veld als international van Curaçao, waar Guus Hiddink sinds kort de scepter zwaait als bondscoach.

Mooi dat Hiddink wist dat ik bij DOVO speel"
Shanon Carmelia

Gewoon is het natuurlijk allesbehalve voor Carmelia, geeft hij onmiddellijk toe vanuit zijn hotelkamer op het tropische eiland. "Ik ben een van de weinige amateurspelers in de selectie", vertelt hij in gesprek met RTV Utrecht. En dat vervult de 36-voudig international, die al in 2008 debuteerde, met trots. Deze week had hij de eer om te mogen werken met Hiddink, die na lang gesteggel eindelijk officieel kon beginnen aan zijn nieuwe trainersklus. "Heel bijzonder natuurlijk, je merkt meteen dat hij in de top heeft gewerkt", aldus Carmelia, over de oud trainer van onder meer Real Madrid, Chelsea en het Nederlands elftal.

International Shanon Carmelia sprak vanaf Curacao met RTV Utrecht


Cultuuromslag
Het past in de cultuuromslag die Carmelia - als enige van de huidige selectie - heeft meegemaakt bij de nationale ploeg van het zonnige eiland. "Toen ik debuteerde, speelde ik met een shirtje met rugnummer 9 en broekje 4", memoreert de voormalig speler van IJsselmeervogels. "Inmiddels is het veel professioneler geworden." De selectie heeft in de loop der jaren een metamorfose doorgemaakt. Tegenwoordig staat Carmelia op het veld met spelers die hun sporen hebben verdiend in het profvoetbal, zoals Brandley Kuwas (oa. Heracles Almelo) en de gebroeders Leandro en Juninho Bacuna, allebei spelend in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

 Carmelia hier als eerste rechts van bondscoach Hiddink op het trainingsveld Carmelia hier als eerste rechts van bondscoach Hiddink op het trainingsveld | Foto: David Heykoop

Grote ambities
De ambities zijn dan ook inmiddels bijgesteld. De grote droom van Carmelia en de zijnen? "Iedereen weet dat wij naar het WK2022 in Qatar willen", vertelt hij. "Dat is stap voor stap gegaan, maar we zijn inmiddels al in de eindfase. De aanstelling van een grote naam als Hiddink past daar natuurlijk bij." Het moet er bovendien voor zorgen dat het voor spelers met Antiliaanse roots die in de Eerste- of Eredivisie spelen ervoor kiezen om voor Curaçao uit te komen. In gesprek met de NOS liet Hiddink al weten dat hij contact gaat opnemen met bijvoorbeeld de gebroeders Timber (Ajax) uit Utrecht. Zij komen momenteel uit voor vertegenwoordigende jeugdteams van Nederland, maar zijn ook speelgerechtigd voor Curaçao.

Guus Hiddink gaat binnenkort ook contact opnemen met de gebroeders Timber uit Utrecht"
NOS Sport

"Natuurlijk hoop ik dat er wat goede jongens bijkomen", reageert Carmelia. Daardoor kan de concurrentie op zijn positie in de achterhoede wel fors toenemen, terwijl hij zelf door de coronarestricties niet in clubverband met DOVO fatsoenlijk kan trainen, laat staan wedstrijden spelen. "Ik heb daar ook met Hiddink over gesproken, hij weet dat ik in Veenendaal speel. Het is wel mooi dat hij weet dat ik bij DOVO speel."

In maart staan de eerste kwalificatiewedstrijden voor het WK op het programma en daar hoopt Carmelia natuurlijk bij te zijn, ondanks dat er nu nog veel onzekerheid is. Curaçao zit in een poule met onder meer Cuba en de Britse Maagdeneilanden. "Ik hoop dat ik dan weer op pad mag met de nationale ploeg. Het klopt natuurlijk dat het op dit moment lastig is, maar ik zie het allemaal wel", besloot Carmelia.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -