RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oranje-voetbalvrouwen gaan oefenen tegen wereldkampioen Verenigde Staten

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De voetbalsters van het Nederlands elftal spelen op 27 november een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Oranje treft de wereldkampioen in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Het is de eerste keer dat beide landen tegen elkaar spelen na de finale van het WK 2019 in Lyon, waarin 'Team USA' met 2-0 te sterk was.

De aftrap in Breda, waar naar alle waarschijnlijkheid de Nieuwegeinse doelvrouw Sari van Veenendaal en de IJsselsteinse aanvaller Shanice van de Sanden bij aanwezig zullen zijn, is om 18.35 uur.

De 'Oranje Leeuwinnen', momenteel vierde op de FIFA-ranglijst, zijn sinds de verloren WK-finale met negen gewonnen interlands en drie gelijke spelen al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen. "Nu de EK-kwalificatie binnen is, kan onze focus volledig op de Olympische Spelen van volgend jaar", zegt bondscoach Sarina Wiegman. "We kunnen ons met zo'n toptegenstander geen betere start van die voorbereiding wensen; het is echt een meetmoment om te kijken waar we staan. Natuurlijk is het ook nog eens extra speciaal omdat het de herhaling is van de WK-finale van vorig jaar."

De Amerikaanse voetbalvrouwen staan eerste op de FIFA-ranking en zijn het meest succesvolle team in de historie van het vrouwenvoetbal. Zij waren bij alle edities van het WK aanwezig en pakten elke keer een medaille: vier keer goud, ťťn keer zilver en drie keer brons.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -