RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Paes en Nijhuis strijden ook bij Jong Oranje voor plek onder de lat: 'Compliment naar FC Utrecht'

1/2
UTRECHT - Waar velen Kjell Scherpen onder de lat hadden verwacht bij het duel van Jong Oranje tegen Jong Wit-Rusland gaf bondcoach Erwin van de Looi de voorkeur aan Maarten Paes van FC Utrecht. De sluitpost beleeft hectische weken.

Het is leuk om hier met de andere jongens van andere clubs te praten"
Maarten Paes

Jong Oranje won van Jong Wit-Rusland met 5-0. "Ik ben hiernaartoe gekomen om een leuke week te draaien en dan is het fijn dat je ook een wedstrijd mag spelen", vertelt Paes in Namen en Rugnummers. Hij hield de nul tegen Wit-Rusland. "Dat is altijd lekker. Dit soort wedstrijden zijn tricky, er kan ieder moment nog wat gebeuren."

Paes kreeg tegen de Wit-Russen niet veel te doen. In de stromende regen moest hij zorgen dat hij warm bleef. "Dat was ook een uitdaging. Zo snel naar het hotel zodat we kunnen douchen."

Strijd tussen Paes en Nijhuis
Bij FC Utrecht werd Paes gepasseerd door John van den Brom, Thijmen Nijhuis kreeg de keus. Vorige week, toen René Hake voor de groep stond na het vertrek van Van den Brom, stond Paes weer in het doel. Bij Jong Oranje ging de strijd weer verder tussen de twee doelmannen, want ze werden beide opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi.

"Dat is een compliment naar FC Utrecht", aldus Paes die het bij Jong Oranje met Nijhuis niet over de situatie bij FC Utrecht heeft gehad. "Niet specifiek. Het is leuk om hier met de andere jongens van andere clubs te praten."

Woensdag is de volgende wedstrijd van Jong Oranje. Dan wordt gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Portugal. "Daar ben ik nu nog niet mee bezig", zegt Paes.

Maarten Paes sprak na het duel van Jong Oranje met verslaggever Mark Kloostra


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -