RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Shorttracker Steenaart wil zich meten met internationale top: 'Zijn keihard aan het trainen'

1/2
WESTBROEK - De wereld ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit voor shorttracker Bram Steenaart. De Westbroeker zat eind oktober nog in thuisquarantaine en veel wedstrijden stonden er toen niet op het programma. Deze week maakte de schaatsbond echter bekend dat er begin december twee grote wedstrijden bij komen.

Stip aan de horizon
"We waren al een tijdje keihard aan het trainen op het ijs, maar nu verandert er iets aan de planning natuurlijk", reageert Steenaart verheugd. Eerst zag het er naar uit dat er pas in 2021 weer geshorttrackt zou worden, maar van 4 tot 6 december staat de International Invitation Cup op het programma. Een week vindt de NK plaats in Thialf.

Bram Steenaart sprak met RTV Utrecht


Gevraagd welke van de twee wedstrijden Steenaart het belangrijkst vindt, reageert Steenaart als volgt. "Het is natuurlijk het leukst je te meten met internationale toppers, dus ik denk de Invitation Cup." Maar hij wil het ook niet groter maken dan het is. "Dit zijn natuurlijk niet de prijzen waar het om draait, dat zijn de Wereldbekerwedstrijden."

In de picture
Daarnaast kijkt hij naar het Europees Kampioenschap, waar hij in 2021 onderdeel hoopt te gaan uitmaken van het Nederlandse team. "Ik hoop dat ook individueel wedstrijden te gaan rijden. Daarnaast wil ik mezelf natuurlijk in de picture brengen, met het oog op de Olympische Winterspelen", besloot Steenaart.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -