Door de Lens van Ankie: Eén vergeten scheurtje kan grote drama's opleveren

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - Al twee dagen sta ik langs de schaatsbaan te fotograferen bij de EK shorttrack in Dordrecht zonder dat ik in de gaten heb dat shorttracker Bram Steenaart om de haverklap voorbij schaatst. Vermomd in een sneeuwwit pak met in elke hand een grote groene gieter glijdt hij bijna onzichtbaar in het gedempte licht behendig over de baan en repareert tussen de races door vakkundig alle scheuren in het ijs.
Pas als hij pal voor me staat en zachtjes gedag zegt, herken ik hem. Natuurlijk herken ik hem. Dat ik dat niet eerder gezien heb. Hij is een van de genomineerde sporttalenten voor de Sportprijs Utrecht die ik een aantal weken eerder nog voor mijn lens heb gehad op de Vechtse Banen. Het jonge talent uit Westbroek mag dan weliswaar niet deelnemen aan de wedstrijden vandaag maar heeft wel een hele belangrijke taak. Ik zou eerlijk gezegd niet graag in zijn schaatsen staan. Eén vergeten scheurtje kan ongewild grote drama's opleveren.

Niet stil gezeten

Bijna twee jaar geleden is het alweer. Sindsdien heeft Bram niet stil gezeten. Hij is enorm gegroeid in zijn sport. Maar jammergenoeg liggen de wedstrijden stil en kan niemand daarvan genieten. Vooral hij niet. Gelukkig werd deze week bekend dat de Schaatsbond KNSB in december twee grote shorttrackwedstrijden organiseert: de internationale Invention Cup en de NK Afstanden. Twee wedstrijden waar Bram zijn talent kan laten zien en zich kan meten met
de top.
Wie weet sta ik in 2021 wel weer met mijn camera langs de baan bij de Europese
Kampioenschappen en zie ik dan Bram in een mooi gekleurd wedstrijdpak
rijdend in de felle spotlights.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.