KNVB Beker gaat verder zonder IJsselmeervogels en 25 andere amateurclubs

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het KNVB Beker-toernooi gaat verder zonder de 26 amateurclubs, waaronder IJsselmeervogels. Dat kondigde KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) gisteravond aan in het NOS-radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken. De beslissing wordt genomen vanwege de aanhoudende coronamaatregelen.
Eerder besloot de KNVB al alle duels in de eerste ronde van het bekertoernooi met amateurclubs te verplaatsen van eind oktober naar begin december. Door het huidige verbod op het spelen van wedstrijden voor amateurclubs kunnen ook op 1 en 2 december deze wedstrijden, zeventien in getal, niet doorgaan.
Daarop heeft de KNVB nu besloten om alle amateurclubs terug te trekken. Eind oktober werden in de KNVB Beker in de eerste ronde al wel elf wedstrijden gespeeld tussen clubs uit het betaald voetbal.

IJsselmeervogels

Eerder liet voorzitter Frank van den Bos van IJsselmeervogels al weten ontstemd te zijn over het mogelijke plan het KNVB Beker-toernooi zonder amateurclubs te spelen.
"Wij hebben de eerste ronde van de beker begroot, omdat we de periodetitel ons het recht gaf om daaraan mee te doen. We hadden dus een uitwedstrijd begroot. Als die niet gespeeld wordt, dan zijn we afhankelijk van de KNVB en dan wordt de premie niet uitgekeerd. Het is dan maar de vraag hoe men daar mee omgaat", zei Van den Bos vorige maand.
De voetbalbond heeft besloten de amateurclubs flink te compenseren en maakt het bekertoernooi af met alleen betaaldvoetbalclubs, waaronder FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.