Van der Steen mist 'droomloting' tegen IJsselmeervogels: 'Het mag niet zo zijn'

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VIANEN - Dennis van der Steen keek uit naar de KNVB Beker-wedstrijd tegen IJsselmeervogels, de club die hij vijf jaar als speler diende. De oud-voetballer uit Vianen is nu trainer van eersteklasser Sliedrecht en schopte het met die ploeg tot het hoofdtoernooi van de beker, maar daar is nu een streep doorheen gezet. "Dat het niet door kan gaan is enorm balen. Het mag niet zo zijn", zegt hij.
"Ik zat in de auto terug van de training toen ik de amateur-directeur van de KNVB hoorde praten", legt Van der Steen uit. "Dan komt er wel een klein scheldwoordje uit. We hadden nog de stille hoop, maar wisten ook dat de kans heel klein was. Het is in de eerste emotie lastig te begrijpen, omdat je er als club zo veel energie in hebt gestoken."
Het was een heel mooi affiche geweest, maar in de huidige situatie kan ik begrijpen dat het niet door kan gaan
Dennis van der Steen (trainer Sliedrecht)
Sliedrecht overleefde twee voorrondes en het lot koppelde de ploeg van Van der Steen aan IJsselmeervogels. Hij noemt het een droomloting. "Het was een heel mooi affiche geweest, maar in de huidige situatie kan ik begrijpen dat het niet door kan gaan", aldus de trainer. Wel krijgt de eersteklasser, net als de andere amateurs, een financiële vergoeding van ongeveer 16.000 euro van de KNVB.
"Dat is mooi, zeker voor ons. We hebben al geen groot budget en lopen ook niet zoveel kantine-omzet mis als IJsselmeervogels. Maar het is wel een mooie beloning voor wat we hebben bereikt", zegt Van der Steen. "Dat we volgend jaar al geplaatst zijn, is ook geweldig. Ik hoop dat we toegelaten worden tot het hoofdtoernooi, want die kans willen we wel hebben. Maar daar moet de KNVB maar over nadenken."
Het eerste berichtje vanaf de rode zijde van de Westmaat heeft Van der Steen al ontvangen: "Ik kreeg iets binnen van teammanager Lammert Jan van Diermen, dat het jammer is dat het niet doorgaat."
Van der Steen als speler van IJsselmeervogels in de derby
Van der Steen als speler van IJsselmeervogels in de derby © Ferry Tòth

De flair van het bekertoernooi

Namens IJsselmeervogels liet trainer Berry Smit weten blij te zijn dat er duidelijkheid is. "Hier was ik wel al een beetje bang voor. Wat ons nog wel dwarszat, was de datum van zaterdag 19 december. Die was ingepland als inhaal- of bekerspeeldag. Omdat we tot half december niet mogen voetballen, was de mogelijkheid er nog dat we toen gelijk zouden spelen", zegt hij.
"Daar hebben we nu rust over. Dat speelt toch in je achterhoofd", aldus Smit. "Maar het belangrijkste is dat we volksgezondheid op orde krijgen, daarna komen ook sport en voetbal aan bod. Het wordt nog een zware klus voor de wijze heren, want als we weer mogen spelen zit er ook weer een voorbereiding aan vast met de nodige vraagtekens. Op 8 december horen we of we op 16 en 17 januari weer kunnen beginnen, maar ik ben er bang voor."
Vogels-trainer Berry Smit
Vogels-trainer Berry Smit © Orange Pictures
Het trainen moet geen sleur worden, dat we weer vier weken in kleine groepjes op afstand moeten trainen
Berry Smit (trainer IJsselmeervogels)
Dat de bekerpartij tegen Sliedrecht niet doorgaat, vindt ook de trainer van de Vogels jammer. "Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Dat is de flair van het bekertoernooi, die haal je hierdoor weg", geeft hij aan.
Het weekend van 16 en 17 december is vooralsnog het 'piketpaaltje' dat Smit in de grond heeft geslagen. "Daar wil je naartoe trainen. We hebben teruggeteld, en we beginnen op 24 november aan de voorbereiding. Nu zijn de spelers nog even vrij, maar we wachten nog altijd op duidelijkheid."
"Het trainen moet geen sleur worden, dat we weer vier weken zo in kleine groepjes op afstand moeten trainen. We kunnen dan ook nog niets plannen, want we zouden graag ook oefenwedstrijden spelen en partijtjes op de training doen. Maar we moeten geduld hebben", aldus Smit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.