Adrián Dalmau is eindelijk terug: 'Ik heb een moeilijke tijd achter de rug'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Sinds hij in de zomer van 2019 van Heracles overstapte naar FC Utrecht hebben we hem eigenlijk nauwelijks gezien. Adrián Dalmau, in het seizoen 2018-2019 topscorer van Heracles met 19 goals, speelde tot nu toe door blessures welgeteld negen officiële duels voor FC Utrecht. Daarin scoorde hij vier keer.
De Spanjaard sukkelde vorig seizoen van blessure naar blessure en kwam nooit tot een lekkere reeks wedstrijden. Net toen hij weer fit werd, werd de competitie stilgelegd. En nadat een fitte Dalmau een goede voorbereiding had afgewerkt, raakte hij vlak voor de competitiestart opnieuw geblesseerd. Tegen Ajax zat hij voor het eerst op de bank. Dit weekend, tegen PEC Zwolle, hoopt hij zijn eerste minuten te gaan maken.

Moeilijke periode

"Ik heb een moeilijke periode achter de rug. Ik keek er erg naar uit om voor FC Utrecht te spelen, maar steeds als ik weer fit was gebeurde er iets", vertelt Dalmau. "Nu ben ik fris, ik heb de zekerheid dat de spier goed is. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar dat is normaal, omdat ik lang niet getraind heb. Dit is de derde week dat ik alles meedoe en voel dat ik steeds fitter word."
Het interview met Adrián Dalmau, in het Engels, zonder ondertitels
Wie de spits hoort praten weet één ding zeker. Tegen PEC Zwolle zal hij niet in de basis starten. "Dat is normaal. Ik moet mijn fitheid weer opbouwen, ik heb bijna twee maanden niks kunnen doen", zegt Dalmau. "We nemen geen risico, we willen geen nieuwe blessures. We hebben pas zeven duels gespeeld en nog een heel seizoen te gaan. Tegen PEC kan ik er misschien in de tweede helft in om het team te helpen."

Gemiste kansen

FC Utrecht speelde dit seizoen een aantal wedstrijden waarin heel veel kansen werden gecreëerd, maar waarin veel te weinig werd gescoord. Dat leidde bijvoorbeeld tegen Heerenveen tot onbegrijpelijk en onnodig puntenverlies. RTV Utrecht-analist Gert Kruys dacht zelfs dat FC Utrecht met een fitte Dalmau koploper van de eredivisie had kunnen zijn.
"Ik zag de wedstrijden vanaf de tribune en dat vond ik moeilijk. Ik wilde het team helpen en ik zag dat ze punten verspeelden. Nu kijk ik ernaar uit om weer te gaan spelen en te scoren. Vorig jaar en nu in de voorbereiding scoorde ik altijd. Terwijl ik niet altijd topfit was. Nu hoop ik een reeks wedstrijden te kunnen spelen om ritme te krijgen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.