RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht komt met coronasteunpakket voor sportclubs

UTRECHT - De gemeente Utrecht komt met een steunpakket voor sportclubs en sportorganisaties. Volgens de gemeente staat meerdere clubs en organisaties het water aan de lippen omdat kantines zijn gesloten en er geen wedstrijden mogen worden georganiseerd vanwege de coronacrisis.

Er komt onder meer een subsidie voor clubs die dreigen om te vallen. Ook een coulanceregeling voor sportaccommodaties die de huur niet meer kunnen betalen, maakt onderdeel uit van het pakket.


De steun kan worden aangevraagd van half november tot en met 30 juni 2021. De regeling is bedoeld voor sportvoorzieningen die op korte termijn in geldnood komen. Zo moet onder meer worden aangetoond dat binnen drie maanden de rekeningen niet meer betaald kunnen worden.

Voor dit jaar is in totaal nog een bedrag van 800.000 euro beschikbaar. Over de hoogte van het bedrag van volgend jaar moet de gemeenteraad nog beslissen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -