René Hake is op zoek naar het perfecte middenveld

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Na de vuurdoop tegen Ajax staat FC Utrecht-trainer René Hake dit weekend voor een volgende klus. Na twee nederlagen op rij moet er in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle eindelijk weer eens gewonnen worden. In de voorbeschouwingen zijn de geleerden het erover eens: het middenveld gaat de doorslag geven.

Middenveld

Gert Kruys is onder de indruk van de manier waarop Hake Jong FC Utrecht liet spelen, met veel druk naar voren. Als je dat met het eerste wilt doen, moeten er keuzes gemaakt worden. Als het aan de analist van RTV Utrecht ligt staat er tegen PEC een middenveld zonder Adam Maher. Kruys opteert voor spelmaker Simon Gustafson, 'onomstreden en je aanvoerder', controleur Joris van Overeem en Bart Ramselaar of Sander van de Streek 'op 10'.
René Hake wil dingen anders zien op het middenveld
Hake wil daar voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC niks over zeggen. "Dat gaan we niet doen. Ik heb wel dingen aangegeven die ik anders wil zien op het middenveld. Het moet dynamischer worden, maar dat kan ook met dezelfde spelers in een andere rol."
Hake kreeg na de wedstrijd tegen Ajax te horen dat hij minimaal tot aan de winterstop de scepter zal zwaaien bij FC Utrecht. "Dat is voor mij een mooie kans en mooi om weer te proeven aan het hoofdtrainerschap", zegt Hake, die als hoofdtrainer zijn eigen invulling aan het werk zal geven. "Het gaat erom dat je bepaalde dingen aanreikt en dat je hoopt dat ze aanslaan."
Hake: "Dit is een mooie kans om weer te proeven aan het hoofdtrainerschap"
FC Utrecht verloor de eerste wedstrijd onder Hake van Ajax. Maar het nog altijd vooral over de wedstrijd daavoor, de wanvertoning tegen Heracles in Almelo. "De spelers zelf vinden ook dat ze uit een ander vaatje moeten tappen en dat dat absoluut niet had mogen gebeuren", zegt Hake daarover. "Maar zeggen is één, uitvoeren is iets anders."

Van Overeem

"We moeten een stijgende lijn inzetten", zegt middenvelder Joris van Overeem, die de laatste twee weken met een nieuwe hoofdtrainer werkte, na het verrassende vertrek van John van den brom naar Genk. "Er was wel wat ruis, maar het heeft positief uitgepakt denk ik." De middenvelder denkt wel dat er iets gaat veranderen, ten opzichte van de tijd onder John van den Brom. "Snel naar voren spelen, de manier van drukzetten."
Van Overeem: "Er was wel wat ruis, maar dat heeft positief uitgepakt"
"We hebben veel spelers met verschillende kwaliteiten. de één scoort veel, de ander verdedigt goed, een derde maakt het spel. Het is maar net welke poppetjes de trainer opstelt. En ik moet zorgen dat ik erin sta."
Over PEC Zwolle, twee punten minder heeft en drie plaatsen onder FC Utrecht staat zegt Van Overeem: "Ze voetballen heel goed. Ze hebben een hoog balbezitpercentage, dat hebben ze alleen nog niet omgezet in goals."

Historie

FC Utrecht en PEC Zwolle speelden dit seizoen in Zwolle al twee oefenduels tegen elkaar. De eerste ontmoeting eindigde in 2-1 voor FC Utrecht. In de tweede wedstrijd verspeelde FC Utrecht een 1-3 voorsprong, en werd het uiteindelijk 3-3.
In totaal troffen PEC Zwolle en FC Utrecht elkaar 45 keer. FC Utrecht won 23 keer. In Zwolle is de balans minder voor FC Utrecht: vijf zeges in 24 duels. De laatste competitiezege was in oktober 2015: 1-2 dankzij twee treffers van Sebastien Haller.
De grootste Utrecht-zege in Zwolle dateert van mei 1983. Via twee goals van Willy Carbo en een eigen doelpunt van Gerard van Moorst werd het toen 0-3. De meest doelpuntrijke PEC - Utrecht was in februari 2019. FC Utrecht leidde een kwartier voor tijd met 1-3, maar verloor met 4-3.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.