RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sander Keller nieuwe assistent-trainer bij FC Utrecht: 'Wil veel vlieguren maken'

1/2
UTRECHT - Sander Keller is sinds deze week volwaardig lid van de trainersstaf van FC Utrecht. Hoofdtrainer René Hake, die tot de winterstop het vertrouwen krijgt, heeft Keller overgeheveld van de staf van Jong Utrecht. "Voor mij is er geen verschil, want ik ben nog steeds assistent", vertelt hij tegen RTV Utrecht.

Sander Keller: "Ik weet hoe René Hake denkt en wat hij wil zien in het veld, daarbij probeer ik hem te helpen"


Keller, oud-verdediger bij de Domstedelingen, merkt wel dat het er bij de A-selectie anders aan toe gaat. "Er zijn andere spelers, er is een andere dynamiek. Het is natuurlijk een onrustige periode geweest en daar komt wat anders bij kijken", geeft hij aan. "Maar uiteindelijk doe ik wat ik ook deed bij Jong en dat is assisteren."

Dat Keller en Hake al met elkaar hebben samengewerkt, is een voordeel. "Ik denk van beide kanten", aldus Keller. "Hij weet wat hij aan mij heeft en ik weet wat hij wil. We werken nu anderhalf jaar samen en dan maak je zoveel mee. Ik weet hoe hij denkt en wat hij wil zien in het veld, daarbij probeer ik hem te helpen."

Natuurlijk heb ik ambities, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om de club. We moeten winnen en punten pakken."
Sander Keller

Eigen ambities
Hoe lang Keller zich assistent-trainer mag noemen, is niet duidelijk. "Er is geen termijn aan verbonden. Ik doe elke dag mijn best om het team te helpen en dan zien we wel hoe dat gaat. Natuurlijk heb ik ambities, maar daar gaat het nu niet om. Het gaat om de club. We moeten winnen en punten pakken met voetbal dat iedereen graag wil zien", geeft hij aan.

"Ik was er niet bij tegen Ajax, maar ik denk dat voor een trainer wel lekker is dat je twee weken de tijd hebt om met het team te werken", zegt Keller over het instapmoment van Hake. "Twee weken is nog steeds heel kort, dat doe je niet van de een op de andere dag. Het is wel lekker dat je kan werken richting Zwolle. Hopelijk kan je bij vlagen zien waar we dagelijks mee bezig zijn."

De trainercarrière van Sander Keller krijgt met deze stap naar het eerste van FC Utrecht weer een vervolg. "Mijn ambitie is om veel vlieguren te maken, te leren en mij te ontwikkelen. Dat kan op veel vlakken en dit is er een van", vertelt hij.
De 41-jarige Keller speelde, verdeeld over twee periodes, in totaal 185 wedstrijden voor FC Utrecht. Daarin kwam hij tot 16 doelpunten en zes assists. Verder kwam de centrale verdediger uit voor Almere City, RBC Roosendaal en Neuchâtel Xamax.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -