RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Maarssenaar Goselink wil zich bij Helmond Sport ontwikkelen: 'En dan zien waar het eindigt'

1/2
MAARSSEN - Hij begon bij OSM uit zij geboortedorp Maarssen maar inmiddels speelt hij in het betaalde voetbal bij Helmond Sport: Jelle Goselink. De spits, die eigendom is van Almere City, keerde dit weekend als voetballer terug in zijn regio. Hij verloor vrijdagavond met Helmond met 2-1 van Jong FC Utrecht.

Het is voor mij belangrijk om veel minuten te maken"
Jelle Goselink

"Ik heb nog stage gelopen hier bij FC Utrecht in de D-tjes", vertelt Goselink na het duel met de Utrechtse beloften aan RTV Utrecht. Hij komt op dit moment uit voor Helmond Sport. Sinds 2013 speelt hij voor die club, maar deze zomer werd hij voor ťťn seizoen uitgeleend aan Helmond.

Daar doet Goselink het vooralsnog qua statistieken goed. In 10 duels wist hij drie keer te scoren.

Jelle Goselink: 'Ik ben een rustige jongen'


Helmond speelt normaliter lager dan Almere City. Maar de 21-jarige Goselink vindt dat geen tegenvaller. "Helmond speelt heel leuk voetbal en bij Almere is er veel meer concurrentie. Het is voor mij belangrijk om veel minuten te maken. Ik ben alleen maar blij dat ik hier ervaring kan opdoen."

Niet alleen op het veld doet Goselink ervaring op, maar ook als mens. "Ik woon hier nu in Brabant voor het eerst op mijzelf. Dat is ook goed voor mij."

De jongens spreek ik nog dagelijks"
Jelle Goselink

Verschillen
"Het is wel anders, bij Helmond is het wat gemoedelijker. Bij Almere ken ik dan weer iedereen omdat ik daar al een lange tijd voetbal", vertelt de spits. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract af bij Almere City. "Maar ik heb nog wel een optie in mijn contract."

Contact heeft de Maarssenaar nog wel Almere City. "Toen ik bijvoorbeeld vorige week scoorde dan krijg ik wel appjes. Ook de directeur doet dat. Ik hoor wel veel geluiden en de jongens spreek ik nog dagelijks. Ik moet hier mijzelf lekker ontwikkelen en dan zien we wel waar het eindigt."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -