Loting tweede ronde KNVB Beker: FC Utrecht op bezoek bij Ajax

KNVB Beker
KNVB Beker © RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht gaat het in de tweede ronde van de KNVB Beker opnemen tegen Ajax. De ploeg van René Hake reist medio december af naar de Johan Cruijff Arena.
Een lastige loting noemde trainer René Hake het na afloop van het duel met PEC. FC Utrecht plaatste zich eind oktober voor de tweede ronde door met 4-2 te winnen van FC Dordrecht.
Deze week werd bekend dat de KNVB heeft besloten om in het bekertoernooi verder te gaan zonder de 26 amateurclubs, waaronder IJsselmeervogels. Om in de achtste finales van het bekertoernooi op zestien clubs uit te komen, zijn er in de tweede ronde door veertien profclubs zeven wedstrijden worden gespeeld. Negegn clubs zijn vrijgeloot en stromen daardoor direct door naar de achtste finales.
De tweede ronde van de KNVB Beker staat voor 15, 16 en 17 december op het programma. De achtste finales staan gepland voor 19, 20 en 21 januari 2021.

Pikante loting

In het vorige bekerseizoen bereikte FC Utrecht de finale door in de halve finale Ajax te verslaan. De Domstedelingen waren in eigen huis met 2-0 te sterk. De finale tegen Feyenoord, werd vanwege de coronacrisis tot onvrede van FC Utrecht, nooit gespeeld. Nu is Ajax dus opnieuw een horde op weg naar de finale.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.