Teleurstellend gelijkspel voor FC Utrecht bij PEC Zwolle

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is op bezoek bij PEC Zwolle niet verder gekomen dan een gelijkspel. De thuisploeg maakte er in de eerste helft 1-0 van, de Utrechtse bezoekers bepaalden in het tweede bedrijf de eindstand op 1-1.

Ranglijst

FC Utrecht staat na acht gespeelde wedstrijden negende in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake heeft twee keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Op dit moment heeft FC Utrecht tien punten.

Snelle domper voor Janssen

In de eerste fase van de wedstrijd gingen de twee ploegen gelijk op, maar langzamerhand trok PEC het duel naar zich toe. Het Utrechtse middenveld, waar dit seizoen al meer discussie over is, lukt het niet om te overtuigen.
Na 25 minuten spelen kreeg FC Utrecht een mentale klap te verwerken. Aanvoerder Willem Janssen stond voor het eerst dit seizoen weer in de basis. Hij scheurde in januari van dit jaar zijn kruisband af, revalideerde daarvan en maakte vooralsnog minuten al invaller. Tegen PEC moest hij echter al snel aan de kant vanwege hamstringklachten. Het is niet bekend hoe erg de blessure is.

PEC pakt de voorsprong

PEC wist het betere spel in de 32 minuten om te toveren tot voorsprong. Een schot van Mustafa Saymak verdween via de rug van Django Warmerdam in het Utrechtse doel. Ramselaar leek vlak voor rust nog de 1-1 te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.
De 1-0 van PEC Zwolle

Mahi zorgt voor de gelijkmaker

Er was iets minder dan een kwartier gespeeld in de tweede helft toen de 1-1 op het scorebord kwam. Na een knappe assist van Kerk, de speler aan de zijde van FC Utrecht waar het meeste gevaar van uitging, schoot Mahi de bal tegen de touwen.
De 1-1 van FC Utrecht
Waar in de eerste helft een treffer van Ramselaar werd afgekeurd was dat in de tweede helft het geval voor Jesper Drost van PEC. Alles en iedereen stond alweer klaar voor de aftrap maar toen greep de VAR in. Drost stond een paar centimeter buitenspel.
Beide ploegen bleven zoeken naar de winnende treffer. Onder andere aanvallende wissels moesten hieraan bijdragen. Er werd echter niet meer gescoord waardoor het duel in 1-1 eindigde.
Scoreverloop:
32' Django Warmerdam, eigen doelpunt (1-0)
59' Mimoun Mahi (1-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.