RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mahi scoort, Maher blinkt uit, FC Utrecht kwakkelt; De hunkering naar een zege is groot

1/4
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Mimoun Mahi en Adam Maher baalden ervan dat er zaterdagavond slechts een gelijkspel werd behaald bij PEC Zwolle. De twee spelers met een schat aan ervaring weten maar al te goed dat dit FC Utrecht een zege nodig heeft.

Ik heb het gevoel dat de gifbeker helemaal leeg moet"
Mimoun Mahi

Het was de vierde keer dit seizoen dat FC Utrecht gelijkspeelde. Het duel tegen PEC eindigde in 1-1. De Domstedelingen kwamen nog op achterstand, maar in de tweede helft werd de gelijkmaker door Mahi gevonden. "Het is heerlijk om weer te scoren, een lekker gevoel", zegt Mahi die een knappe assist van Kerk kreeg. "Dat was een heerlijke bal, ik dacht niet veel na."

Mahi was opgelucht na zijn treffer


Maher zag FC Utrecht naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter worden. "We moesten hun na de 1-1 helemaal kapot spelen. Dat is de volgende stap die we moeten zetten, beter worden in het killen."

Worsteling rond posities
Mahi stond tegen PEC Zwolle weer in de spits. Hij kan ook vanaf de flanken spelen. Net als dat de van origine middenvelder Bart Ramselaar als linksvoor stond opgesteld. Verslaggever René van den Berg vroeg aan Mahi of dat de worsteling bij FC Utrecht is; het opstellen van spelers op de juiste positie. "Dat is wel een vraag hoor", lacht Mahi. "Maar ik moet eerlijk zeggen het zit ook allemaal niet mee. Ik heb het gevoel dat de gifbeker helemaal leeg moet."

Ik wil initiatief nemen zodat ik het team kan helpen"
Adam Maher

Voor Mahi was het tegen PEC zijn vijfde optreden in de eredivisie in het shirt van FC Utrecht. "Ik ben in ieder geval tevreden dat ik op het formulier sta. Waar ik ook sta ik zal er staan", zegt de aanvaller die tegen PEC zijn tweede treffer maakte.

Middenveld moet dynamischer
Vrijdag gaf hoofdtrainer René Hake in Een Berg Sport aan dat hij vindt dat het Utrechtse middenveld dynamischer moet gaan voetballen. Maher leek die boodschap te hebben begrepen. Tegen PEC liet hij zich van zijn betere kant zien.

Hij stond iets dieper op het middenveld merkte verslaggever Van den Berg op. "Dat klopt wel. Ik wil initiatief nemen zodat ik het team kan helpen. Het is voor mij ook alleen maar goed om zo diep mogelijk de bal te krijgen", aldus Maher die tegen PEC met het mes tussen de tanden speelde. "Ik wil altijd belangrijk zijn."

De nieuwe trainer is duidelijk met zijn plannen"
Adam Maher

Anderhalf jaar geleden tekende Maher bij FC Utrecht. Hij kwam net als John van den Brom over van AZ. De trainer is inmiddels vertrokken naar KRC Genk. "Er is voor mij niet veel veranderd", zegt Maher. "Ik ben naar Utrecht gekomen door Jordy Zuidam. John van den Brom heeft daar ook een belangrijke rol in gespeeld. Die is nu weg en ik heb gesprekken gehad met de nieuwe trainer. Je wil het uiterste eruit halen."

Adam Maher: 'We moeten zo snel mogelijk weer de winst pakken'


"Met de nieuwe trainer zijn we een nieuwe weg ingeslagen en dat heeft ook weer tijd nodig. Hij is heel duidelijk met zijn plannen", zegt de middenvelder. "We moeten zo snel mogelijk weer winnen, we moeten naar boven." Mahi kan dat alleen maar beamen. "Hopelijk gaan de resultaten snel komen. Want we kunnen echt iets moois neerzetten."

 Mimoun Mahi tegen PEC Mimoun Mahi tegen PEC | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -