RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hake niet tevreden met punt: 'We drukken niet door'


UTRECHT - René Hake heeft zijn eerste punt te pakken als trainer van de hoofdmacht van FC Utrecht. Toch had hij liever gezien dat zijn ploeg met drie punten was teruggekeerd uit Zwolle.

Na de 1-1 tegen PEC Zwolle kon Hake zich wel vinden in de opmerking dat het een teleurstellend gelijkspel was. "We lieten in de eerste helft te veel toe. We wilden te weinig de bal veroveren. Daardoor kwam Zwolle er heel gemakkelijk onderuit en ontstond ook de 1-0."

De gelijkmaker was verdiend, maar daarna drukken we niet door"
René Hake

De openingstreffer van de Zwollenaren hing al even in de lucht. Eerst ging een door Willem Janssen van richting veranderd schot rakelings over. Even later toen Saymak uithaalde had Warmerdam minder geluk. De bal ging via de rug van de verdediger in de goal.

René Hake: 'Dit gelijke spel is wel teleurstellend, ja'


Daarna had FC Utrecht wel degelijk kansen. Met name Simon Gustafson was dicht bij de gelijkmaker. "Dat was onze grootste kans. In de tweede helft konden we Zwolle vastzetten en kwamen we verdiend op 1-1." Gyrano Kerk legde de bal met veel gevoel achter de vijandige linie, waarna Mimoun Mahi onberispelijk binnenschoot. "Maar daarna lieten we het na om door te drukken en kwamen we te weinig in de situatie om goals te maken."

Hand van Hake wordt langzaam zichtbaar
Tegen PEC Zwolle voerde Hake ook de eerste veranderingen door. Hij begon daarmee in de achterhoede. Willem Janssen keerde - als aanvoerder - terug in de basis (hij viel na 26 minuten uit met een hamstringblessure) en Giovanni Troupée kreeg de voorkeur boven Mark van der Maarel. "Je wil gewoon bepaalde dingen terugzien en dan kies je voor deze jongens, maar dat betekent niet dat dit de keuze is voor elke week."

 René Hake geeft uitleg aan Moussa Sylla René Hake geeft uitleg aan Moussa Sylla | Foto: fcutrecht.nl

Andere invulling rol Maher
Adam Maher speelde op het middenveld meer naar voren dan anders. Een bewuste keuze volgens de trainer. "Adam kon in de eerste helft meerdere keren de spitsen aan het werk zetten. Hij zat er goed bij met afvallende ballen en met doordekken. Ongetwijfeld zullen er momenten zijn dat het niet goed ging, maar we gaan bekijken hoe dat dan weer beter kan."

Met spelers omgaan is altijd lastig, daar ligt de uitdaging van het vak"
René Hake

Vedetten
Eljero Elia lijkt zijn draai nog altijd niet gevonden te hebben. Hij werd met veel bombarie binnengehaald als dé aankoop van de zomer, maar speelde vooralsnog amper. Ook tegen PEC moest de aanvaller het doen met een invalbeurt waarin hij met zijn ziel onder zijn arm leek te lopen. "Als je goede spelers hebt is het altijd een dilemma. Dan moet je spelers teleurstellen en dat is nooit leuk. Die jongens krijgen iedere week de kans om te laten zien wat ze kunnen en het is aan ons om dat te beoordelen en daarnaast kunnen we ook kijken tegen welke tegenstander welke speler de beste optie is." Of Hake het moeilijk vindt om met een vedette om te gaan? "Ja weet je, met spelers omgaan is altijd lastig. Het is altijd een uitdaging, maar dat is ook het mooie aan dit vak."

 Een tegenvaller voor Hake: Willem Janssen valt opnieuw geblesseerd uit Een tegenvaller voor Hake: Willem Janssen valt opnieuw geblesseerd uit | Foto: Orange Pictures

Horrorloting
Tijdens PEC Zwolle - FC Utrecht werd er ook geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Waar FC Utrecht, na het mislopen van de bekerfinale, hoopte op eindelijk eens een meevaller door vrijgeloot te worden, kwam er een horrorloting uit de koker: uit tegen Ajax. "Ik hoorde het net. Daar krijgen we een aardige uitdaging aan, want dat is ook meteen de zwaarste tegenstander."

Het zit Hake sowieso niet mee in de periode dat hij zich moet bewijzen tot aan de winterstop. FC Utrecht wacht een programma waar je het koud van krijgt; met Feyenoord (uit), PSV (uit), AZ (thuis) en dus Ajax uit voor de beker. Verslaggever René van den Berg wenst Hake dan ook veel succes toe. "Dank je wel, dat gaan we nodig hebben", lacht Hake met veel understatement.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -