RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tevredenheid overheerst bij Visscher: 'Ik ben de goede weg ingeslagen'

1/2
ELST - Stéphanie Visscher heeft de eerste ITF-finale in haar carrière in het enkelspel verloren. De tennisster uit Elst reikte in Estland tot de finale, waarin ze het opnam tegen Kamilla Bartone.

Ik kijk met een positief gevoel terug op de afgelopen week"
Stéphanie Visscher

Eerste ITF-finale
Eerder deze week rekende Visscher af met de Russische Ekaterina Makarova en versloeg ze landgenote Lexie Stevens. De Letse Bartone was in twee sets in de finale te sterk voor Visscher: 6-3, 6-4.

Geen schande, vond Visscher, toen ze in Namen&Rugnummers terugblikte op de verloren wedstrijd. "Kamilla heeft twee keer een Grand Slam-finale gehaald bij de junioren en is gewoon een hele talentvolle speelster." De 18-jarige Bartone won vorig jaar de US Open voor junioren en reikte op Wimbledon tot de finale.

Wat Visscher vooral meeneemt uit Estland is een bak aan ervaring. "Ik kan heel positief terugkijken op deze week. In de eerste ronde had ik het heel moeilijk en won ik nipt. Toen had ik nooit gedacht dat ik de finale zou halen, dus dat biedt perspectief voor de toekomst."

Stephanie Visscher sprak met Namen&Rugnummers over haar tennisseizoen


Top 100
In de toekomst heeft de twintigjarige Visscher als ultieme doel het bereiken van de mondiale top 100. Op dit moment staat ze 745e en de weg daarnaartoe is zwaar, vertelt ze. "Over een paar jaar wil ik daar graag staan. De toernooien die ik nu speel leveren nog niet veel punten op, maar ik heb nu de goede weg ingeslagen."

Het huidige tennisseizoen, dat flink in de war werd gebracht door het coronavirus, loopt op zijn eind. "Er zijn nog een paar opties. Mogelijk ga ik naar Madrid (Spanje), of Antalya (Turkije, red.), maar ik moet nog even kijken of ik wel die landen inkom, vanwege corona. Deze week prat ik met mijn coach en gaan we knopen doorhakken."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -