Van der Haar en Pieterse in selectie voor wereldbeker Tabor

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Woudenberger Lars van der Haar en Puck Pieterse uit Amersfoort zijn door de KNWU geselecteerd voor de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Tsjechische Tabor, van komend weekend.
Zij maken deel uit van een selectie van 15 wielrenners, zes mannen en negen vrouwen. Bij de mannen komen behalve Lars van der Haar Corné van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Maik van der Heijden en Gosse van der Meer aan de start.
Puck Pieterse heeft bij de vrouwen gezelschap van Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden, Shirin van Anrooij, Denise Betsema, en Sophie de Boer.
Nederland vaardigt alleen selectie voor de elitewedstrijd af, omdat de gezondheidssituatie in Tsjechië pas sinds vorige week weer wedstrijdsport toelaat. "Wij raden de sporters aan hun bewegingen buiten het wedstrijdterrein daarom zoveel mogelijk te beperken", zegt bondscoach Gerben de Knegt.
Overigens liet Lars van der Haar zondag in Namen & Rugnummers weten dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat hij start in Tabor. De wedstrijd volgt erg kort op de Urban Cross in het Belgische Kortrijk van zaterdag en bovendien gaan er geruchten dat het prijzengeld in Tabor is gehalveerd. "Dan kom je niet uit de kosten", aldus Van der Haar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.