Jong FC Utrecht speelt gelijk en blijft koploper tweede periode

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht is voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen gebleven in de Eerste Divisie. De beloftenploeg won de laatste drie duels, en speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Jong PSV. Daardoor is Jong Utrecht de enige koploper in de tweede periode.
Linksback Djevencio van der Kust zette Jong FC Utrecht na ruim een half uur spelen op voorsprong. De kleine verdediger kwam naar binnen en schoot na een goede combinatie raak met rechts, al werd zijn schot nog wel aangeraakt onderweg.
Na rust verzuimde de ploeg van interim-trainer Ab Plugboer de 2-0 op het scorebord te zetten. Onder meer Justin Lonwijk (lat) en Daniel Arzani (paal) waren dicht bij een doelpunt. De tweede Utrechtse goal viel niet, waarna Mathijs Tielemans namens Jong PSV in de 57ste minuut de 1-1 binnenkopte.
In de slotfase waren er nog kansen aan beide kanten, maar werd er niet meer gescoord.

Koploper tweede periode

Jong FC Utrecht blijft daardoor dertiende in de stand met 16 punten uit 12 duels. In de stand van de tweede periode zijn de beloften koploper, met 10 punten uit vier gespeelde wedstrijden. NAC Breda en Almere City volgen op een puntje.