Van Basten en Sneijder over Maradona: 'Een legende, een grootheid'

UTRECHT - "Diego Maradona was een enorme grootheid in het voetbal. We hebben al het goede en al het slechte van hem gezien." Dat zei Marco van Basten gisteravond bij Ziggo Sport. De Utrechter vocht in zijn jaren bij AC Milan stevige duels uit met het Napoli van 'Pluisje'.
"Zijn balbehandeling en de manier waarop hij in het leven stond, maakten hem zo bijzonder. Hij was authentiek en paste zich nooit aan. Ik denk dat we daarom allemaal van hem zijn gaan houden. Ook omdat hij hele slechte kanten van zichzelf liet zien." Van Basten heeft op Instagram een serie foto's van hem en Maradona geplaatst met de woorden 'Forever in our heart'.
Ook Wesley Sneijder heeft gereageerd op de dood van de man die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte. "De voetbalwereld heeft vandaag een legendarische nummer 10 verloren", schrijft de Utrechtse recordinternational. "Bedankt voor alle voetbalinspiratie die je me hebt gegeven. Rust in vrede."
Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd na een hartstilstand. Online duiken diverse compilaties op met de hoogtepunten uit zijn iconische carrière.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.