RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een Berg Sport: Van de Haar en Kruys breken lans voor Elia

1/5
UTRECHT - Moet FC Utrecht vasthouden aan 4.3.3., of terug naar 4.4.2.? En wat moet de club met voormalig international Eljero Elia? Dat zijn de twee vragen waarover vrijdag in Een berg Sport bij RTV Utrecht gediscussieerd werd door tafelgast Hans van de Haar en analist Gert Kruys.

De geblesseerde captain Willem Janssen laat via zoom weten dat hij verwacht dat 4.3.3. wordt en trainer René Hake noemt het systeem flexibel. "Spelers zullen nooit plaatsgebonden spelen."

"Ik zou met deze middenvelders 4.4.2. spelen", zegt Hans van de Haar. Gert Kruys is het daar niet mee eens. "Dalmau is fit, dus die kan in de spits. Mahi of Elia op links en Kerk op rechts."

Gert Kruys pleit voor drie spitsen


Hans van de Haar verwijst daarbij naar het grote aantal tegendoelpunten. "Twaalf in acht wedstrijden, en je maakt er negen. Dat is net zoveel als de topscorer van Feyenoord." De oud- spits denkt dat het opstellen van meer middenvelders het aantal tegentreffers zal verlagen. "Ik vind het nogal wat om Van de Streek of Ramselaar op de bank te zetten."

'Geef Elia een kans'
Oud international Eljero Elia werd vorig jaar kampioen in Turkije en werd van de zomer met tromgerommel binnengehaald bij FC Utrecht om vervolgens op de bank te belanden. "Zo iemand moet ook het vertrouwen krijgen door gewoon te blijven staan en niet elke keer in te vallen", stelt Hans van de Haar. "Hij heeft wat privéproblemen gehad, maar als hij er klaar voor is moet je hem een serie wedstrijden laten staan."

Van de Haar, die ook een tijdje assistent was bij FC Utrecht, maakt een vergelijking met Gyrano Kerk. "Iedereen had in het begin problemen met zijn spel en een hoog verwachtingspatroon. Maar we zagen hem op de training elke dag beter worden, en nu is hij zes tot tien miljoen waard."

'Een fitte Elia moet elke week spelen'


Elia mocht tegen PEC Zwolle vier minuten voor tijd invallen en moest na afloop meedoen aan de cooling down met de andere reserves. Met een blik op de camera uitte hij zijn irritatie daarover. "Ik begrijp zijn frustratie", zegt Van de Haar. "Maar het is aan hem om op de training te laten zien dat hij er klaar voor is. En een speler als Elia moet je elke week opstellen als hij fit is."

Aanvoerder Willem Janssen houdt een pleidooi voor de 30-voudig international. "Hij is heel erg bezig met het groepsproces en ik twijfel er geen moment aan dat hij heel snel gaat vlammen voor ons."

De wekelijkse Ode van Korneel


Bekijk hier de prognoses voor Feyenoord-FC Utrecht in en rond de Tap van Ap


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -