Sari van Veenendaal moet twee keer vissen bij oefennederlaag tegen VS

© Goalphoto
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - Het Nederlands voetbalelftal voor vrouwen is er vrijdag niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen tegen de Verenigde Staten. Oranje ging in een oefenwedstrijd in Breda met 2-0 onderuit tegen de nummer 1 van de wereld.
Dat was dezelfde uitslag tussen beide landen als vorig jaar juli in Lyon tijdens de finale van het wereldkampioenschap. De nederlaag van de Oranje Leeuwinnen was verdiend. Nederland noteerde in de 87e minuut via spits Jill Roord de eerste en enige doelkans. De eindstand was toen al bereikt.
Rose Lavelle opende kort voor rust de score, toen ze vanaf rechts naar binnen draaide en de bal in de verre hoek naast de Nieuwegeinse keepster Sari van Veenendaal krulde. De tweede treffer kwam in de 70e minuut op naam van Kristie Mewis.
Aanvalster Shanice van de Sanden uit IJsselstein begon op de bank en viel in de 67e minuut in.
Bij Oranje ontbrak Sarina Wiegman op de bank. De bondscoach verliet vrijdagmiddag het trainingskamp wegens familieomstandigheden. Assistent-trainer Arjan Veurink nam de taken van Wiegman waar en werd bijgestaan door Arvid Smit, die normaal gesproken de wedstrijden vanaf de tribune bekijkt.