LIVEBLOG: Doelman Marsman sta-in-de-weg voor FC Utrecht

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht speelt vanmiddag in de Rotterdamse Kuip vanaf 14:30 uur tegen Feyenoord. De Domstedelingen hebben al een maand niet meer gewonnen in de Eredivisie en willen dus graag de drie punten meenemen. Het duel wordt zonder toeschouwers gespeeld maar is LIVE te volgens op Radio M Utrecht op 93.1 FM.

Eindstand: 1-1

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
90+3' | Het is afgelopen in De Kuip. FC Utrecht moet genoegen nemen met een punt, waar het misschien wel recht had op meer. Analyses, reacties & meer straks uiteraard op Radio M Utrecht en www.rtvutrecht.nl/sport.
86' | Wissel bij FC Utrecht. Van de Streek gaat naar de kant. routinier Urby Emanuelson komt in zijn plaats.
83' | Boussaïd! De invaller wordt vrijgespeeld aan de rechterkant en kan afdrukken. Zijn poging is een prooi voor Marsman, die een sterke pot keept.
79' | Dubbele wissel bij FC Utrecht. Ramselaar en doelpuntenmaker Van der Maarel gaan naar de kant. Othmane Boussaïd en Sylian Mokono komen erin. Mokono maakt daarmee zijn debuut in Utrecht 1.
76' | De kans voor Gustafson! De Zweed speelt zich vrij en neemt het doel van Marsman onder vuur. Het schot is venijnig, maar wordt in tweede instantie gepakt door de Feyenoord-goalie.
68' | Wissel bij FC Utrecht, Mahi gaat naar de kant. Eljero Elia mag ruim twintig minuten meedoen. Gaat hij het vandaag laten zien & zijn oude ploeg pijn doen?
65' | GOAL! Het is plotseling gelijk in De Kuip. Een voorzet van Berghuis wordt goed verlengd door Senesi, waarna Geertruida scoort bij de tweede paal: 1-1
63' | "Hands!", wordt er geroepen op Radio M Utrecht, als Feyenoorder Senesi een bal wegkopt de eigen zestien. Hij lijkt de bal met de hand te beroeren, maar Nijhuis en de VAR doen niets.
55' | Daar had het 0-2 moeten zijn. Een uitstekende actie van Mahi komt voor de voeten van Ramselaar, die de bal zo voor het inschieten heeft. Het schot is ongevaarlijk en opnieuw is Marsman een sta-in-de-weg.
50' | GOAAAAAL! Daar is de voorsprong voor FC Utrecht! Uitgerekend jubilaris Mark van der Maarel schiet in zijn 250ste wedstrijd uit een hoekschop gedecideerd raak: 0-1
46' | De tweede helft is van start gegaan. FC Utrecht zal eenzelfde niveau als in het eerste bedrijf willen halen.
45' | We gaan rusten in Rotterdam, na een ongekend attractieve eerste helft, waarin FC Utrecht een paar hele goede kansen kreeg om de voorsprong te grijpen. Die pakte het niet en dus staat de brilstand op het scorebord.
39' | Zomaar is daar weer een kans voor de Utrechters. Mahi staat helemaal vrij en is ineens oog in oog met Marsman. Zijn schot is matig en wordt simpel gekeerd.
36' | Geschreeuw in de studio en live op Radio M Utrecht! Een niet te missen kans voor Kerk wordt toch gekeerd door Marsman. Uit de herhaling blijkt wel dat het mogelijk nipt buitenspel was.
27' | Ai, ai, ai! Ramselaar had de bal daar voor het intikken! Een voorzet van Mahi is perfect op maat en komt voor de voeten van de Amersfoorter, die geen buitenspel staat, maar vergeet zijn voet tegen de bal te zetten.
22' | Goede counter FC Utrecht! Warmerdam met een perfecte sliding in de eigen zestien en daarna gaat het snel. Gustafson bedient Kerk, maar de voorzet van Mahi kan niet gecontroleerd worden door Ramselaar. Kans verkeken.
19' | Weer eens een momentje van FC Utrecht op de vijandelijke speelhelft. Mahi komt door op links, zet aan voor het schot, maar de bal vliegt in het zijnet.
10' | Daar komt FC Utrecht heel goed weg. De jubilaris Van der Maarel eiste daar bijna een hele ongelukkige hoofdrol op. Een ongevaarlijke voorzet kopt hij terug naar het eigen doel, waarna de bal op de paal afketst. Gelukkig weet Paes daarna redding te brengen.
5' | Nog maar een kans! Kerk wordt weggestuurd en zoekt Mahi voor het doel. De voorzet is goed, maar wordt door een goede tackle van Feyenoorder Senesi onschadelijk gemaakt.
2' | Oei! Er is pas net afgetrapt, maar meteen een enorme kans voor Van de Streek. De middenvelder kan binnenschieten, maar vindt doelman Nick Marsman op zijn weg. Wat een kans!
1' | Beide ploegen hebben het veld betreden en verzamelen zich in de middencirkel voor een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de deze week overleden Diego Maradona.

Opstellingen:

FC Utrecht: Paes; Van der Maarel, Bergström, Hoogma, Warmerdam; Van Overeem, Ramselaar, Gustafson (c), Van de Streek; Mahi, Kerk
Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Johnston; Werhmann, Diemers, Texeira; Berghuis (c), Jorgensen, Linssen

Warmlopen:

- Het is vandaag 15 jaar geleden dat FC Utrecht's eeuwige nummer 4, David di Tommaso, op slechts 26-jarige leeftijd overleed na een acute hartstilstand.
- Verdediger Mark van der Maarel speelt zijn 250ste duel in de hoofdmacht van de Domstedelingen.
- Bij Feyenoord staat een oude bekende aan het roer: Dick Advocaat. Hij was voor FC Utrecht zowel als voetballer als trainer actief. Ook spelers Jens Toornstra, Mark Diemers en Nick Marsman hebben een Utrechts verleden.
- De laatste keer dat FC Utrecht in de eredivisie op bezoek bij Feyenoord wit te winnen was in 2014. Toen waren de Domstedelingen met 1-2 te sterk door treffers van Barazite en Antwi.
- FC Utrecht kan een goede reeks van Feyenoord teniet doen. In 2020 verloren de Rotterdammers nog geen enkel eredivisieduel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.