Lars van der Haar grijpt tweede plaats in Kortrijk, Kyle Agterberg 23ste

© Telenet-Baloise Lions
WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar is tweede geworden in de veldrit van Kortrijk. De Woudenberger moest in de Urban Cross door het centrum van de Belgische stad de zege laten aan Eli Iserbyt. De derde plaats was voor Wout van Aert.
De beste start in Kortrijk was voor Michael Vanthourenhout, maar Lars van der Haar zat wel in de eerste grote achtervolgende groep van vier. Daarbij ook Wout van Aert, de drievoudig wereldkampioen die voor het eerst dit seizoen een veldrit reed.
Vanthourenhout leek op weg naar de overwinning, maar door een lekke band raakte hij de koppositie kwijt. Van der Haar, Van Aert en Eli Iserbyt kregen daardoor de uitgelezen kans om de strijden voor de zege. Europees kampioen Iserbyt wist in de voorlaatste ronde een gaatje te slaan en begon met vijf seconden voorsprong aan de slotronde.
Iserbyt hield de voorsprong vast en kwam zes seconden voor Van der Haar over de finish in het centrum van Kortrijk. Wout van Aert moest in de laatste omloop de Woudenberger laten gaan en finishte daardoor als derde, op 26 seconden van Iserbyt.

Kyle Agterberg

Kyle Agterberg uit Maartensdijk werd op ruim drie minuten achterstand 23ste in de uitslag. Hij blikt tevreden terug op zijn wedstrijd. "Ik had een redelijk start en daarna heb ik kleine plekjes goedgemaakt. Maar ik miste de power die ik vorige week wel had, dus misschien heb ik iets te veel getraind. Het was niet slecht, maar niet zoals ik wilde. Dus dan word ik 23ste", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Agterberg heeft ook een band met de nummer twee, regiogenoot Lars van der Haar. "Hij is weleens bij onze training in Alphen en hij is goed in vorm", vertelt de Maartensdijker. "Ik let meer op mezelf, want ik wil wel komen waar hij is. Maar het is ook mooi dat een streekgenoot zo goed mee van voren rijdt. Hij is zeker een voorbeeld."
Kyle Agterberg na 23ste plaats: "Het was niet slecht, maar niet zoals ik wilde"

Naar Tsjechië

De veldrijders komen zondag weer in actie. Dan staat de Wereldbeker in het Tsjechische Tábor op het programma. Van der Haar maakt de reis vanuit Kortrijk met de camper, een deel van de Belgische ploeg gaat met een chartervlucht.
Bij de vrouwen ging de overwinning in Kortrijk naar Lucinda Brand. De Amersfoortse Puck Pieterse ontbrak daar, omdat ze alvast was afgereisd naar Tsjechië voor de Wereldbeker-wedstrijd van morgen in Tábor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.