Uitstekend FC Utrecht vergeet de volle buit mee te nemen uit De Kuip

UTRECHT - FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan het lastige uitduel met Feyenoord. De Domstedelingen kregen legio kansen om de volle buit mee te nemen uit Rotterdam, maar dat lukte niet: 1-1.

Hake kiest voor nieuw systeem

Tegen de ongenaakbare ploeg van trainer Dick Advocaat (al een jaar ongeslagen in de eredivisie) koos René Hake ervoor FC Utrecht in een 4-4-2-formatie te laten spelen. Het middenveld werd gevormd door Joris van Overeem, Bart Ramselaar, Simon Gustafson en Sander van de Streek, terwijl Mimoun Mahi en Gyrano Kerk het spitsenduo vormden.

Bijna perfecte eerste helft

Dat pakte in de eerste helft bijna perfect uit. FC Utrecht was namelijk veruit de beste ploeg en kreeg legio kansen, maar zoals zo vaak dit seizoen werd de trekker niet overgehaald door de schutters. De grootste kans was al na een paar minuten voor Sander van de Streek, die gestuit werd door Feyenoord-doelman Nick Marsman. Het bleek de opmaat naar meer, want via Mahi en Ramselaar waren de grootste kansen voor de bezoekers.

Bevrijdende treffer jubilaris Van der Maarel

Gescoord werd er niet en dus stonden de Utrechters na de pauze voor het lastige karwei het hoge niveau vast te houden, maar in het tweede bedrijf wel te scoren. Een gemiste kans van wederom Ramselaar leek in dat opzicht weinig goeds te beloven, maar niet lang daarna was het wel raak. Uitgerekend jubilaris Mark van der Maarel - hij speelde zijn 250ste eredivisieduel voor de Domstedelingen - schoot zijn ploeg eindelijk op voorsprong, door bij een hoekschop op de goede plek te staan: 0-1.
De rekening voor de eerdere gemiste kansen werd daarna toch nog gepresenteerd, want de Rotterdammers kwamen langszij. Een voorzet van Berghuis vond het hoofd van Senesi, waarna Geertruida bij de tweede paal kon binnenschieten: 1-1. Met nog dik twintig minuten op de klok kon het nog alle kanten op, maar moest Utrecht opnieuw op jacht naar een zo spaarzaam doelpunt.

Marsman sta-in-de-weg

Met wat verse krachten probeerde trainer Hake het offensief leven in te blazen. Eljero Elia kreeg twintig minuten om zijn oude ploeg pijn te doen, terwijl Sylian Monko zijn debuut mocht maken. De meeste aandacht ging echter uit naar Othman Boussaid. De twintigjarige Belg kreeg in zijn korte optreden de grootste mogelijkheid om Utrecht alsnog de drie punten te bezorgen. De inzet van Boussaid werd gepakt door Marsman, die een heuse sta-in-de-weg was voor FC Utrecht, maar Feyenoord een punt bezorgde: 1-1.

Ranglijst

Na negen gespeelde wedstrijden heeft FC Utrecht elf punten verzameld. Daarmee staat het op de negende plek in de eredivisie. Het gat met nummer drie Feyenoord is elf punten. Volgende week zondag nemen de Domstedelingen het in eigen huis op tegen ADO Den Haag.