RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht bloeit op in nieuw systeem: 'Maar die bal moet ik er gewoon inschieten'

1/3
UTRECHT - Als één speler FC Utrecht zondag naar de overwinning had kunnen schieten waar het zo naar snakt was het Bart Ramselaar. De Amersfoorter kreeg enkele goede mogelijkheden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt tegen Feyenoord (1-1).

Gyrano laat vandaag zien dat hij ook prima in dit systeem kan spelen"
Bart Ramselaar

"Klopt, daar ben ik het helemaal mee eens", reageerde de Amersfoorter eerlijk in gesprek met RTV Utrecht, toen gevraagd werd naar de missers. De grootste kans kreeg Ramselaar op aangeven van Mimoun Mahi, toen hij de bal vergat aan te tikken. "Ik wist dat Mimoun hem blind terug zou geven en zag Marsman komen." De Feyenoord-doelman, die zijn ploeg eigenhandig op de been hield, tastte echter een keer mis en dus kreeg Ramselaar de bal op een presenteerblaadje. "De bal had eroverheen gemoeten", verzuchtte Ramselaar.

Toch overheerste niet alleen het vervelende gevoel. FC Utrecht was de bovenliggende ploeg tegen het ongenaakbare Feyenoord, dat in de eredivisie al een jaar onverslaanbaar is. Een systeemwissel - trainer René Hake schakelde over van 4-3-3 naar 4-4-2 - lag daar grotendeels aan ten grondslag. "Dat andere ging gewoon niet goed", reageerde Ramselaar. "Vandaag spelen we een hele goede wedstrijd en ik denk dat het voor nu een hele goede oplossing is."

Bart Ramselaar sprak met Rene van den Berg na afloop van Feyenoord - FC Utrecht


Ook voor Ramselaar zelf veranderde er daardoor iets. Hij speelde als rechtermiddenvelder en keerde daarmee terug op de positie waar hij in zijn eerste periode doorbrak bij FC Utrecht. "In dit systeem heb ik goede periodes gehad, natuurlijk onder Erik ten Hag", vervolgde Ramselaar. "We hebben goede buitenspelers, maar Gyrano (Kerk, red.) laat vandaag zien dat hij hierin ook prima kan functioneren."

De spelers konden vandaag meer in hun kracht komen"
Rene Hake

Natuurlijk ging ook trainer Hake na afloop in op de tactische omslag. Volgens de oefenmeester besloot hij na het gelijkspel tegen PEC Zwolle vorige week het roer om te gooien. "We hebben kritisch gekeken hoe we de aanvallers beter in stelling konden brengen", vertelde Hake na afloop voor de microfoon van Radio M Utrecht.

Kansen creëren
Tegen PEC schoot FC Utrecht slechts tweemaal op doel. Hoe anders was dat tegen Feyenoord, toen Hake zijn ploeg juist kon verwijten dat er niet vaker gescoord werd. "In dit systeem hebben ze een wat andere startpositie en worden ze sneller gevaarlijk. Vandaag zie je dat de spelers meer in hun kracht komen", aldus Hake.

Het is natuurlijk de vraag of Hake ervoor kiest FC Utrecht de komende weken ook in dit systeem te laten spelen, bijvoorbeeld als Ajax en FC Utrecht elkaar treffen in de beker, op 16 december. "Ik vind het knap dat je al zover vooruit kunt kijken", aldus Hake met een glimlach. "Voor vandaag heeft het in elk geval goed uitgepakt, dus daar kunnen we op voortborduren. Ramselaar is stelliger. "Wij als spelers hebben vertrouwen in dit systeem, dus in denk dat we eraan gaan vasthouden."

Trainer Rene Hake legde uit waarom hij besloot het roer om te gooien in tactisch opzicht
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -