RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jubilaris Van der Maarel na bijzondere mijlpaal: 'Ik koester dat het me is gelukt bij deze club'

1/2
UTRECHT - Mark van der Maarel was zondag een van de hoofdrolspelers aan de kant van FC Utrecht (1-1 tegen Feyenoord). De verdediger speelde zijn 250ste eredivisieduel in dienst van de Domstedelingen en bracht die mijlpaal nog wat extra glans bij door ook nog eens te scoren.

Ik hoorde het vorige week toevallig, maar toen speelde ik niet"
Mark van der Maarel

Het kind van de club is nu de nummer zeven op de ranglijst van spelers met meeste competitieduels namens FC Utrecht. "Vorige week hoorde ik voor het eerst dat het eraan zat te komen", vertelde Van der Maarel na afloop aan René van den Berg. "Maar toen speelde ik niet, dus dat was ook lekker", lachte Van der Maarel. "Ik hoorde het vorige week toevallig, maar houd het zelf ook wel een beetje bij."

Al tien jaar aan elkaar verbonden
Tegen PEC Zwolle gaf trainer René Hake de voorkeur aan Giovanni Troupée, maar in De Kuip stond Van der Maarel weer op het opstellingformulier. Van der Maarel debuteerde in het seizoen 2009/10 en is sindsdien onlosmakelijk verbonden aan FC Utrecht. Dat is in een tijdperk waarin voetballers steeds minder trouw zijn aan één club natuurlijk enorm bijzonder, geeft de 31-jarige verdediger onmiddellijk toe. "Ik had persoonlijk nooit gedacht tot zoveel eredivisiewedstrijden te komen, zeker niet bij deze club. Als je kijkt naar welke stappen deze club intussen allemaal heeft gezet, koester ik dat natuurlijk."

René van den Berg sprak na afloop van het 250ste eredivisieduel van Mark van der Maarel met de jubilaris


In de tweede helft bracht Van der Maarel zijn ploeg op voorsprong, maar in de eerste helft sloeg de schrik hem om het hart, toen hij de bal bijna in eigen doel kopte. De paal en goed ingrijpen van doelman Paes brachten, gelukkig voor Van der Maarel, redding. "Ik schrok een beetje. De bal stuiterde voor mijn neus en ik verwerkte hem gewoon slecht." Over zijn doelpunt was hij natuurlijk meer te spreken. "Marsman had een magneet in zijn handschoenen, maar deze moest hij laten gaan."

Tussen bank en basis
Het is de vraag hoe Van der Maarel er na zijn 250ste eredivisieduel op staat bij trainer Hake. Want ook dat is het verhaal van de carrière van de Arnhemmer, die ieder seizoen tussen bank en basis schommelt. "Niemand heeft garanties. Vorige week was het een bittere pil dat ik niet speelde. Op de training had ik het daar moeilijk mee, maar ben ik gewoon weer gaan gas geven, en vandaag speelde ik weer."

Over het resultaat, 1-1 tegen Feyenoord, was Van der Maarel minder te spreken. Toch had hij lof voor zijn ploeggenoten. "Als je ziet waar wij vandaan komen, zit de winst hem erin dat wij nu teleurgesteld zijn over dit resultaat. Natuurlijk is het dubbel, omdat we zoveel kansen kregen. Als het 0-3 had gestaan bij rust, had je daar niemand over gehoord."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -