RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scheperkamp (6e) en Dijs (7e) kijken terug op hun 'beste' NK sprint: 'Vertrouwen gekweekt'

1/4
SOEST - Wesley Dijs uit Soest heeft het NK sprint afgesloten met de zevende plek. Merijn Scheperkamp, lid van schaatsvereniging Zeist, werd zesde. De twee blikten in Namen en Rugnummers uitgebreid terug op hun wedstrijdweekend.

Dijs blij met progressie
De zevende plek was voor Dijs zijn beste resultaat op een NK sprint. "Ik wilde graag op de 1000 meter twee keer top vijf rijden, dat lukte dus daar ben ik tevreden over", vertelt de Soester. "Dat geeft veel vertrouwen."

Wesly Dijs: 'Ik train vooralsnog voor de 1000 en 1500 meter'


"Ik laat het vaak liggen bij de start, ik denk dat ik daar dit weekend wel stappen heb gezet", aldus Dijs. "Zo'n weekend als dit wil ik mijzelf verbeteren en kijk ik iets minder naar de uitslagen."

Op de tweede dag zette Dijs op de 500 meter de veertiende tijd neer: 35.76. Zaterdag werd hij op die afstand met 35.71 seconden dertiende. Op de 1000 meter ging het hem beter af. Met 1:09.20 werd hij zondag vijfde. Zaterdag kwam hij na 1:09.19 over de finish, dat hem eveneens de vijfde plek opleverde.

Scheperkamp niet tevreden maar wel trots
Ook voor Scheperkamp was zijn zesde plek het beste resultaat op het NK sprint. "Daar ben ik super trots op", vertelt het lid van schaatsvereniging Zeist. "Met een betere 1000 meter had ik misschien nog vijfde kunnen worden, maar met de zesde plek ben ik ook blij."

Merijn Scheperkamp: 'Er horen ook wedstrijden bij waarvan je moet leren'


Bij zijn 1000 meter op zondag had hij geen vlekkeloze baanwissel. "Dat is zuur maar daar leer je ook van", blikt hij teleurgesteld terug. "In de tweede helft van de bocht moest ik hem laten lopen. Achteraf had ik het slimmer aan kunnen pakken. Ik had hem misschien vol door moeten trekken."

Op de tweede dag zette Scheperkamp op de 500 meter de zevende tijd neer: 35.45. Zaterdag werd hij op die afstand met 35.31 seconden achtste. Met 1:10.15 werd hij zondag elfde. Zaterdag kwam hij na 1:09.53 over de finish, dat was toen goed voor de zevende plek.

 Merijn Scheperkamp Merijn Scheperkamp | Foto: Daan Kalksma / daka sportsimagesHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -