Jong FC Utrecht verliest op eigen veld van Telstar

© Namen & Rugnummers
UTRECHT - In de eerste divisie heeft Jong FC Utrecht een thuisnederlaag geleden. Op sportpark Zoudenbalch ging de beloftenploeg uit de Domstad met 2-1 onderuit tegen Telstar.
Jong FC Utrecht kwam al na zes minuten op 1-0 door de negende seizoenstreffer van Jeredy Hilterman. Een kwartier later was het alweer gelijk via Sebastien Soto. Dat was ook de ruststand.
Het eerste kwartier na rust werd gekenmerkt door twee rode kaarten. Al in de eerste minuut mocht FC Utrecht-verdediger Christopher Mamengi inrukken. Na precies een uur kwam ook Telstar met tien man te staan, toen doelpuntenmaker Soto werd weggestuurd.
Met tien tegen tien leek het er lange tijd op dat het duel in een gelijkspel zou eindigen. Maar vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot oudgediende Glynor Plet Telstar naar de zege.
Dooor dat resultaat klimt Telstar naar de zevende plaats in de eerste divisie. Jong FC Utrecht blijft dertiende.
Komende vrijdag wacht de volgende competitiewedstrijd voor de ploeg van interim-trainer Ab Plugboer, uit tegen de nummer twee van de ranglijst, Almere City.