Onverdiende nederlaag Jong FC Utrecht: 'Ik vond dat wij meer het initiatief hadden'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht leed maandag in de eerste divisie de eerste competitienederlaag onder leiding van Ab Plugboer. Maar de 1-2 tegen Telstar was onverdiend, vond de interim-trainer. "Vanaf de zijkant had ik het gevoel dat wij hadden moeten winnen. Ik vond dat wij meer het initiatief hadden."
FC Utrecht kwam al vroeg op 1-0 door topscorer hilterman, maar Telstar maakte nog voor rust gelijk. Vlak na de hervatting kwam Jong FC Utrecht met tien man te staan na een rode kaart voor Christopher Mamengi. "Dan wordt het een stuk ingewikkelder", stelt Plugboer. "We hebben Lonwijk in het centrum gezet en zijn 441 gaan spelen."
De ondertalsituatie van Jong FC Utrecht duurde maar een kwartier. Toen stond ook Telstar met tien, toen Soto rood kreeg. Met tien tegen tien kreeg Jong FC Utrecht de beste kansen. Maar de enige kans die Telstar kreeg leverde vijf minuten voor tijd een doelpunt en de zege op.
Ab Plugboer: een zure nederlaag
Een onnodige nederlaag, stelt middenvelder Justin Lonwijk. "Vooral als je kijkt naar de kansen en de mogelijkheden die we gehad hebben." "Het is zuur, maar de manier waarop we onszelf getoond hebben, dat biedt wel perspectief", vindt Plugboer. "Als we zo blijven spelen, gaan we ongetwijfeld punten pakken."

Hopen op nieuwe kans

Lonwijk kwam vorig seizoen van Jong PSV naar FC Utrecht. Even leek het erop dat hij zich in de basis zou spelen, maar hoewel hij deel uitmaakt van de A-selectie, speelt hij zijn wedstrijden overwegend in het tweede.
Nu René Hake, met wie Lonwijk veel samenwerkte bij Jong FC Utrecht, John van den Brom heeft opgevolgd bij het eerste hoopt Lonwijk daar ook weer kansen te krijgen. "Ik speel nog steeds mijn wedstrijden in Jong. Ik hoop dat hij mij de komende tijd een kans gaat geven."
Justin Lonwijk: 'Ik heb het er moeilijk mee gehad'
De voormalige PSV-er bekent dat FC Utrecht hem tot nu toe niet gebracht heeft wat hij ervan hoopte. "Ik weet niet waar ik moet zijn. Ik wil bij het eerste aansluiten en daar mijn kansen pakken. Nu moet ik mezelf voor honderd procent geven als ik een wedstrijd speel en mezelf blijven ontwikkelen. Ik heb een een periode gehad dat ik het daar heel moeilijk mee had, maar ik denk dat ik daar dit seizoen sterker in sta."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.