RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trainer Berry Smit langer bij IJsselmeervogels: 'Wij waren nog niet klaar samen'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het wekte weinig verbazing dat trainer Berry Smit zijn contract bij IJsselmeervogels met een jaar verlengde. De Volendammer trad pas afgelopen zomer aan bij de tweede divisionist en coachte de ploeg pas vijf officiŽle duels. Op basis daarvan besluiten om niet met elkaar verder te gaan, zou betekend hebben dat beide partijen wel heel snel op elkaar uitgekeken waren geraakt. "Je weet het nooit natuurlijk", zegt Smit daarover. "Maar het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn samen."

Smit is daarom ook betrokken bij het samenstellen van de selectie voor komend seizoen. De eerste contouren van die selectie worden al zichtbaar. Er zijn tot nu toe vooral van de jonge spelers contracten verlengd, en er werden met Jesse Wielinga van SteDoCo en Khalid Tadmine en DaniŽl van Son, beiden van Koninklijke HFC, al drie nieuwe spelers vastgelegd.

Wij ouwehoeren lekker over voetbal"
Berry Smit

"De technische commissie stippelt het beleid uit en haalt spelers. Daar gaan wij dan wat moois van brouwen", zegt Smit. "Ik adviseer wel over bepaalde spelers, maar de technische commissie bepaalt." De gesprekken over nieuwe spelers zijn voor Smit een lichtpuntje in deze coronatijd. "We zitten dan lekker met mekaar te ouwehoeren over voetbal. Dat is in elk geval wel leuk."

Nieuwe spelers worden vastgelegd en er zijn contracten verlengd. Maar er zijn ook nog heel veel contracten niet verlengd voor het seizoen 2021-2022. "We weten nog niet van wie we afscheid gaan nemen en met wie we doorgaan. Maar nu we afgesproken hebben dat ik blijf, worden de gesprekken daarover makkelijker."

Of assistent Ton Cornelisse ook aanblijft bij de Vogels, wordt de komende weken duidelijk. "Ton gaat later met de TC in gesprek."

Hervatting seizoen
Ondertussen moet Smit zich ook bezig houden met de hervatting van dit seizoen. "Dat is lastig, het wordt steeds uitgesteld. De jongens werken hard en er worden veel meters gemaakt. Maar het zijn geen echte trainingen. We moeten nu 8 december weer afwachten, maar als ik de cijfers zie ben ik niet hoopvol", aldus Smit.

De trainer van IJsselmeervogels heeft wel een idee over hoe het seizoen zou moeten worden uitgespeeld. "Iedereen vindt wat van die drie scenario's die er liggen, maar ik pleit voor een vierde", aldus Smit. "Ik vind dat je al gestarte competitie tot de helft moet uitspelen met behoud van de bestaande promotie-degradatieregeling."

Smit sluit zich daarmee aan bij meerdere clubs, waaronder Hercules en Sportlust'46, die al hebben aangegeven dat de twee scenario's waarbij de KNVB de al behaalde resultaten wil schrappen wat hun betreft niet bespreekbaar zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -