Voetbalvrouwen ruim langs Kosovo, invalbeurt Van de Sanden

Shanice van de Sanden op archiefbeeld
Shanice van de Sanden op archiefbeeld © Orange Pictures
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben voor het eerst een kwalificatietoernooi afgesloten zonder puntenverlies. Het al geplaatste Oranje won in Breda ook de tiende en laatste groepswedstrijd in de voorronde van het EK 2022 in Engeland. De Europees kampioen versloeg het kansloze Kosovo met 6-0.
Bij de rust was de stand verrassend nog 0-0, maar na de pauze kwam de productie van de thuisploeg goed op gang. Dankzij Katja Snoeijs (drie), Jill Roord (twee) en Lieke Martens werd het grote kwaliteitsverschil alsnog zichtbaar in de uitslag.
Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein kwam niet in actie. De voorkeur werd in deze wedstrijd gegeven aan reservedoelvrouw Lize Kop. De IJsselsteinse Shanice van de Sanden begon op de bank en kwam na 63 minuten in het veld.

Sterke kwalificatie

Nederland sluit de kwalificatie af met 30 punten uit 10 wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 48-3.
Bondscoach Sarina Wiegman ontbrak in Breda opnieuw bij Oranje op de bank. Ze verliet vrijdagmiddag het trainingskamp vanwege familieomstandigheden en miste daardoor in de avonduren de oefeninterland tegen wereldkampioen Verenigde Staten (0-2). Ook tegen Kosovo nam assistent-trainer Arjan Veurink haar taken over.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.