RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB zet streep door huidige competities tweede- en derde divisie en hoofdklasse

PROVINCIE UTRECHT - De KNVB heeft besloten dat de tweede- en derde divisie en de hoofdklasse niet in hun huidige vorm worden uitgespeeld. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen laten weten.

Aanleiding is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert. De competities werden al na zes speelronden stilgelegd. Zodra het amateurvoetbal weer van start gaat zullen voor de tweede- en derde divisie en de hoofdklasse nieuwe aangepaste competities worden georganiseerd.

Zeventig procent van de verenigingen spraken zich uit om voor 'scenario 3' te kiezen. Daarbij worden competities opgedeeld in twee evenredige poules. Die spelen een hele competitie waarna een beperkte nacompetitie volgt.

Tweede divisie
Spakenburg, GVVV en IJsselmeervogels zijn in de tweede divisie ingedeeld in Poule A. Samen met AFC, De Treffers, FC Volendam, HHC Hardenberg, Koninklijke HFC en TEC.

Derde divisie
In de derde divisie zaterdag zit DOVO in poule A, met ondermeer Sparta Nijkerk, Excelsior'31 en Harkemase Boys. Sportlust '46 gaat uitkomen in poule B, met ondermeer SteDoCo, FC Lisse en VVSB.

Hercules, dat aan de leiding ging in de zondag derde divisie, zit samen met Hoogland in poule A met clubs als: OFC, Hollandia en Westlandia.

'Scenario vier' nog niet van de baan
Er bestaat ook nog een kans dat wordt overgegaan tot 'scenario 4'. Als de competitie niet in het 1e weekend van februari kan beginnen is de voornaamste optie om alsnog de eerste seizoenshelft van de huidige competitie uit te spelen, waarbij de oorspronkelijke resultaten worden meegenomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -