FC Utrecht mist alleen Maher tegen ADO

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Willem Janssen en Tommy St. Jago keren terug in de wedstrijdselectie van FC Utrecht, voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van zondag. Beide centrale verdedigers ontbraken afgelopen weekend, toen FC Utrecht met 1-1 gelijkspeelde tegen Feyenoord. Voor Adam Maher komt het duel tegen ADO te vroeg. Hij trainde vrijdag nog apart van de groep.
"Geen idee wanneer hij er weer bij is. Dat bekijken we van dag tot dag", zegt trainer René Hake, die met een positief gevoel terugkijkt op de voorbije week. "We hebben de wedstrijd van Feyenoord teruggekeken en de goeie dingen benoemd, maar ook kritisch kunnen zijn op de dingen die beter kunnen. En dan gaat het niet alleen om afwerken."
René Hake: "Kritisch zijn op de dingen die beter kunnen"
Hake liet na de vrijdagtraining doorschemeren dat de 4.4.2 tegen Feyenoord zo goed is bevallen dat dat tegen ADO opnieuw het systeem zal zijn. "Daar kunnen we prima op voortborduren."

Van de Streek

De 4.4.2 betekent ook dat er waarschijnlijk opnieuw een basisplaats is weggelegd voor Sander van de Streek. "Het is altijd lekker als er plek is voor mij. Maar dit systeem voelde vertrouwd. We speelden een goeie wedstrijd, we vergeten het alleen af te maken", doelt de Barnevelder op het aantal gemiste kansen.
Sander van de Streek: 'We moeten zondag winnen. Klaar"
FC Utrecht won voor het laatst een competitiewedstrijd op 24 oktober. De maand november leverde behalve een trainerswissel twee gelijke spelen en twee nederlagen op. Zondag tegen ADO, dat 16e staat en al weken slecht presteert, telt er maar één ding. "We moeten winnen zondag, klaar", zegt Van de Streek.

Historie

Thuis winnen van ADO deed FC Utrecht in 23 van de 47 vorige ontmoetingen. Slechts zes keer gingen de punten mee naar de Hofstad. De laatste FC Utrecht - ADO, op 24 januari 2020, eindigde in 4-0. Sean Klaiber maakte er toen twee, Kristoffer Peterson en Gyrano Kerk maakten het kwartet vol.
Slechts één keer won FC Utrecht met grotere cijfers van ADO Den Haag. Veertig jaar geleden, op 23 november 1980, scoorde Ton de Kruyk twee keer, en maakten Leo van Veen, Jan van Staa en Gert Kruys één doelpunt. Het werd toen 5-0.
De laatste Haagse zege in de Galgenwaard was in het seizoen 2010-2011. Mede dankzij een treffer van Dimitri Bulyikin werd het het toen 2-3.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.