RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht zwaar onderuit in Almere

1/4
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen Almere City met 4-1 verloren. Na een dodelijk saaie eerste helft vielen alle treffers in de tweede helft in een tijdsbestek van een kwartier. Na de 0-1 van Jong Utrecht had Almere slechts tien minuten nodig om er vier te maken. De derde Almeerse treffer kwam van voormalig IJsselmeervogels-spits Thomas Verheydt.

Voor rust was Jong FC Utrecht de minst slechte van de twee ploegen, maar de beide doelmannen hadden net zo goed in de warme kleedkamer achter kunnen blijven: ze werden geen enkele keer op de proef gesteld. "Ik kan me voorstellen dat je er als neutrale toeschouwer niet warm van werd", erkende FC Utrecht-coach Ab Plugboer.

Plugboer: 'Ik kan me voorstellen dat de neutrale toeschouwer hier niet warm van werd'


Na de thee was de eerste gevaarlijke aanval van de ploeg van Ab Plugboer meteen raak. Hicham Acheffay zette voor, Daniel Arzani rondde af. "Ik was erg blij met die goal, ook met de wijze waarop hij tot stand kwam", aldus Plugboer.

Maar na die 0-1 ging het hopeloos mis voor Jong FC Utrecht. Binnen tien minuten scoorde Almere vier keer, waarbij vooral de eerste van Ilias Alhaft een schitterende goal was. "We geven het heel makkelijk weg", zei aanvoerder Jeredy Hilterman. "Twee individuele fouten en toen ging het kopje hangen. Dat moet niet kunnen."

Jeredy Hilterman: "We geven het heel makkelijk weg"


Topscorer Hilterman zelf kreeg bovendien nauwelijks bruikbare ballen. "Het was een lastige wedstrijd. Die zitten er soms tussen."

Contrast
Voor Sylian Mokono was het contrast wel heel groot. De rechtsback maakte zondag in de Kuip zijn debuut in het eerste en speelde 1-1 tegen Feyenoord. In een ijskoud Almere kreeg hij met Jong FC Utrecht een 4-1 nederlaag te verwerken. "Na die 1-1 speelden we niet meer als team. Het werd te open."

En dus kwam er een zuur einde aan de week die voor Mokono zo mooi begon. "Tuurlijk, je maakt je debuut en dat is het mooiste dat je kan overkomen in je leven op dat moment. Vanavond moest ik me weer laten zien. Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen."

Sylian Mokono: 'Na die 1-1 speelden we niet meer als team'


Ab Plugboer hoopt dat zijn elftal geleerd heeft van de fouten. "Als je onverhoopt een tegentreffer oploopt moet je niet te geforceerd gaan spelen. Je moet de bal laten lopen, geduldig blijven en de linies compact bij elkaar houden."

Of de selectie van Plugboer die les ook daadwerkelijk heeft geleerd weten we vrijdag, na de thuiswedstrijden tegen Excelsior. Jong FC Utrecht begint die wedstrijd als nummer 13 van de eerste divisie. Excelsior staat tiende.



Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -