RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdenaar Zoutman volgt Utrechter Van den Ham op bij FC Dordrecht: 'Heel blij mee'

1/2
WOERDEN/UTRECHT - Woerdenaar Jan Zoutman is aangesteld als de nieuwe trainer van eerste divisionist FC Dordrecht. De trainer, die successen boekte met IJsselmeervogels en Argon, volgt Utrechter Harry van den Ham op.

De eerste divisie is toch een stap hogerop"
Jan Zoutman

"De eerste contacten waren er twee weken geleden", vertelt Zoutman in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "Toen we om de tafel gingen waren we er vrij snel uit."

Jan Zoutman sprak in Namen en Rugnummers over zijn nieuwe klus


Bijna twee maanden geleden werd Van den Ham ontslagen bij FC Dordrecht. De 51-jarige Zoutman staat dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij de club die onderaan staat in de Keuken Kampioen Divisie. Ben Kinds, de interim-trainer na het ontslag van Van den Ham, zit zondag nog als eindverantwoordelijke op de bank in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. FC Dordrecht won vorige week met 3-1 van Jong Ajax.

"FC Dordrecht is een team waar meer in zit dan dat de ranglijst doet vermoeden. Het niveau wat ze vorige week tegen Jong Ajax haalde dat zag er heel goed uit", aldus Zoutman. "Ik vond dat een hele aangename verrassing."

Van amateurvoetbal naar betaald voetbal
Zoutman werd Nederlands amateurkampioen met Argon en IJsselmeervogels (twee keer). Hij was de eerste trainer die zowel op zaterdag als zondag landskampioen werd. Hij werkte ook bij Jong FC Twente en als docent van de trainerscursus bij de KNVB.

De laatste klus van Zoutman in de voetbalwereld was het trainen van tweede divisionist Katwijk. Daar vertrok hij afgelopen zomer. "De eerste divisie is toch een stap hogerop. Dat zie je aan meerdere dingen. Je staat vaker op het trainingsveld en kan dus ook mee je ei kwijt."

Zorgen dat we Dordrecht aan de praat krijgen"
Jan Zoutman

Zoutman heeft een contract getekend tot het einde van het huidige seizoen. "Maar het kan zomaar kunnen dat het een langere verbintenis wordt. Eerst maar eens zorgen dat we Dordrecht aan de praat krijgen en stijgen op de ranglijst."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -