Liveblog FC Utrecht - ADO Den Haag: Kramer brengt de stand tegen tien Utrechters gelijk

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht speelt vanmiddag in de eigen Galgenwaard vanaf 14:30 uur tegen ADO Den Haag. De Domstedelingen zijn onder trainer René Hake nog altijd op zoek naar de eerste winstpartij. Van Ajax werd verloren, tegen PEC Zwolle en Feyenoord gelijkgespeeld. Het duel wordt zonder toeschouwers gespeeld maar is LIVE te volgens op Radio M Utrecht op 93.1 FM.

Eindstand: 1-1

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Liveblog:

90+4 Het is afgelopen. Het duel eindigt in een 1-1 gelijkspel.
84' DOELPUNT! Ondanks de verdedigende wissels is daar de gelijkmaker. Uitgerekend voormalig FC Utrecht-speler Michiel Kramer tikt van dichtbij de 1-1 binnen.
De 1-1.
83' Kerk wordt naar de kant gehaald, verdediger Willem Janssen komt erbij. FC Utrecht zet op verdedigend gebied alles om de 1-0 vast te houden.
80' Gyrano Kerk lijkt niet in zijn beste vorm vandaag. "Wat is er met hem een de hand", vragen de mannen op de radio zich hardop af.
79' Haags gevaar. De voorzet van Ould-Chikh wordt maar net gemist door zijn ploeggenoten.
76' Wissels bij FC Utrecht. Verdediger Leon Guwara en aanvaller Eljero Elia komen het veld in voor middenvelder Bart Ramselaar en aanvaller Mimoun Mahi.
Ook ADO wisselt. FC Utrecht-huurling Jonas Arweilier vervangt Pascu.
71' Nu is de felle overtreding er van Gustafson. Ook hij ontvangt geel.
66' ROOD! Dat was kort genieten van Dalmau. Hij krijgt zijn tweede gele kaart en kan weer de kleedkamer in. "Oliedom", aldus analist Kruys.
Analist Kruys is furieus over de rode kaart van Dalmau
61' Kishna gaat eruit bij ADO. Een oude bekende van FC Utrecht komt het veld in: Bilal Ould-Chikh. Hij speelde vijf wedstrijden in het eerste van de FC.
60' Schot van Van de Streek van zo'n 12 meter afstand! Een been van een speler van ADO blokt de route van de bal richting het doel.
56' Geel voor Dalmau. De Spanjaard begaat een felle overtreding op verdediger Pascu van ADO Den Haag.
48' DOELPUNT FC UTRECHT! Waar de spitsen de kansen missen is het verdediger Justin Hoogma die van dichtbij niet faalt: 1-0.
De 1-0 door de ogen van verslaggever René van den Berg en analist Gert Kruys
46' De tweede helft is begonnen. Bij FC Utrecht is Adrián Dalmau in het veld gekomen voor Joris van Overeem. De Spaanse goaltjesdief moet voor de doelpunten gaan zorgen. FC Utrecht lijkt aanvallender te gaan spelen.
Bij ADO Den Haag is Samy Bourard in het veld gekomen voor Ilay Elmkies.
45' Het is rust. FC Utrecht mist de kansen, ADO lijkt een gelijkspel voorlopig prima te vinden.
40' Warmerdam snelt via de linkerkant het de zestien in. De linksback vergeet zijn medespelers en schiet de bal opnieuw hoog over.
35' "Het lijkt wel een gebrek aan vertrouwen bij de spitsen", aldus analist Kruys in Namen en Rugnummers.
30' Nu gaat Kerk alleen op Koopmans af. Ook zijn poging vliegt gemakkelijk in de handen van Koopmans.
27' Om en om lijken beide ploegen de bal over en weer te tikken. De laatste zeven minuten is er geen kans genoteerd.
20' Mahi kan alleen op Koopmans af! Het schot van de aanvaller is zwak en vliegt in de handen van de doelman van ADO. Dit had de openingstreffer moeten zijn.
19' "FC Utrecht speelt slordig", analyseert Gert Kruys. "ADO heeft geen moeite met Utrecht."
17' in de counter is Besuijen, na onoplettendheid van Bergström en Hoogma, namens ADO gelijk gevaarlijk. Zijn schot levert geen treffer op.
17' De voorzet van Van der Maarel lijkt naar het hoofd van Mahi gegaan, doelman Koopmans komt net op tijd uit en tikt de bal weg.
14' Geel voor Faye! Hij begaat een harde overtreding op de achillespees van Kerk.
12' Zijnet! Daar was Faye namens ADO Den Haag gevaarlijk. Doelman Paes van FC Utrecht leek zich geen zorgen te maken.
10' Schot van Kerk van zo'n 18 meter afstand. De bal verdwijnt naast doel van Koopmans.
8' Daar is de hoekschop voor ADO. Del Fabro kopt hem maar net over.
6' Analist Gert Kruys ziet dat Joris van Overeem telkens wordt vrijgelaten door ADO Den Haag. "Dat is opvallend. FC Utrecht moet daarvan profiteren. Via hem moet de bal snel naar voren worden gespeeld."
5' FC Utrecht dringt aan en is steeds met een hoop man in de zestien van ADO.
2' Opzienbarend. De wedstrijdbal is niet goed. De eerste wissel heeft plaatsgevonden. De spelers gaan verder met een andere bal.
1' De eerste poging is voor FC Utrecht. Het schot van Van de Streek vliegt hoog over.
1' Er is afgetrapt in De Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Paes; Van der Maarel, Bergström, Hoogma, Warmerdam; Van Overeem, Ramselaar, Gustafson (c), Van de Streek; Mahi, Kerk
ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye; De Boer, Elmkies, Pascu; Besuijen, Kramer, Kishna

Warmlopen:

- De burgemeester van Den Haag is sinds juli van dit jaar Jan van Zanen. Van januari 2014 tot 1 juli 2020 was hij de burgervader van Utrecht. Vrijdag blikte hij in Een Berg Sport vooruit op het duel.
- Er is nog een overeenkomst tussen de twee ploegen. Beide ploegen hebben op dit moment een andere trainer dan waar het seizoen mee begonnen werd. Bij FC Utrecht heeft Hake de vertrokken Van den Brom vervangen, Brood is in Den Haag de opvolger van de ontslagen Rankovic.
- FC Utrecht-speler Eljero Elia maakte namens ADO Den Haag zijn debuut in de Eredivisie. Hij scoorde in 60 duels zes keer voor de Haagse.
- Bij ADO Den Haag speelt Jonas Arweiler. Hij wordt door FC Utrecht verhuurt aan de Haagse club. Ook voormalig FC Utrecht-spelers Michiel Kramer en Bilal Ould-Chikh behoren tot de selectie van ADO Den Haag.
- FC Utrecht is in de Eredivisie al 9 thuisduels op rij ongeslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.