Olijfveld gaat IJsselmeervogels verlaten: 'Via de voordeur'

Robbert Olijfveld
Robbert Olijfveld © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Aanvaller Robbert Olijfveld vertrekt aan het einde van dit seizoen bij IJsselmeervogels. De 26-jarige voetballer heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.
Robbert Olijfveld sprak in Namen en Rugnummers over zijn aangekondigde vertrek
"Het is een gevoelskwestie. Ik denk dat dit het moment is na vier mooie en ook mindere jaren via de voordeur te vertrekken", aldus Olijfveld in Namen en Rugnummers.
Toen ik daar kwam zag ik wel gelijk dat het een grote club is
Robbert Olijfveld
Olijfveld is sinds 2017 speler van IJsselmeervogels. Tot op heden kwam hij in 93 wedstrijden tot 35 doelpunten en 13 assists. "Bij De Vogels is de ambiance van de supporters geweldig. Het is een hele mooie club met leuke mensen, een familieclub. Ik raad het elke speler dan ook aan om daarheen te gaan."

IJsselmeervogels speciale club

"Ik kom uit Rotterdam, daar is het voetbal heel groot. Toen ik daar kwam zag ik wel gelijk dat het een grote club is. De druk is er ook groot. Dat maakt IJsselmeervogels speciaal. Ze willen vaak voor het kampioenschap gaan."
Olijfveld geeft aan dat er nog geen concrete club is voor hem. Hij weet nog niet waar zijn toekomst ligt. "Het betaald voetbal heb ik al wel een beetje uit mijn hoofd gezet. Een gelijkwaardige club kijk ik naar, of iets minder dat zou ik ook niet erg vinden. Een mooie amateurclub", kijkt Olijfveld vooruit.
Technisch directeur Erwin van der Lugt kan leven met het vertrek van Olijfveld. "De afgelopen jaren heeft hij zich altijd zeer professioneel opgesteld, zowel op het veld als in de kleedkamer. Om die reden hebben we alle begrip voor zijn besluit en wensen hem het allerbeste", zo laat Van der Lugt weten op de website van IJsselmeervogels.

Brummel langer een Rooie

De 22-jarige Stef Brummel heeft zijn contract bij IJsselmeervogels verlengd tot medio 2022. De doelman is tweede keus op De Westmaat achter Jaimy Schaap. Sinds de zomer van 2019 is hij speler van de tweede divisionist.
Van der Lugt is blij dat Brummel opnieuw de strijd wil aangaan met Schaap om de positie van eerste doelman. "Met Stef hebben we een keeper in huis die ver uit zijn doel kan keepen en sterk is in het vinden van de voetballende oplossing. Voor ieder elftal is het een luxe om te kunnen beschikken over keepers van dit niveau", laat hij weten namens de technische commissie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.