RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chantalle Zijderveld van ZPC Amersfoort zwemt wereldrecord

PROVINCIE UTRECHT - Chantalle Zijderveld heeft in Rotterdam een wereldrecord gezwommen. De para-zwemster van ZPC Amersfoort kwam tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi op de 100 meter schoolslag tot 1.12,23 en daarmee verbeterde ze het wereldrecord.

De 20-jarige Zijderveld zwemt met één hand en heeft daarnaast een scoliose in haar rug en een blokkade in haar schouder. Vier jaar geleden wist ze op de 100 meter schoolslag al paralympisch brons te winnen. Vorig jaar werd ze in Londen nog twee keer wereldkampioen, op de 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag.


Eerder dit jaar zette Zijderveld ook een wereldrecord op de kortebaan gezwommen op de 100 meter schoolslag. Toen kwam ze in Amsterdam tot 1.10,95.

De zwemster, lid van ZPC Amersfoort, heeft meer wereldrecords achter haar naam staan. Naast de 100 meter schoolslag (korte én lange baan) is ze ook 's werelds snelste op de 50 meter schoolslag langebaan, de 200 meter schoolslag langebaan, de 50 meter kortebaan, de 100 meter kortebaan, de 200 meter kortebaan en de 400 meter wisselslag kortebaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -