RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handbalsters beginnen EK met verrassende nederlaag

LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Nederlandse handbalsters zijn zaterdagavond met een domper begonnen aan het Europees kampioenschap in Denemarken. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade verloor in Kolding verrassend van ServiŽ met 29-25.

De ploeg, met de Bunschotense Angela Malestein en Laura van der Heijden uit Leusden, stortte in de tweede helft compleet in. Topschutter aan Nederlandse zijde was Danick Snelder met 5 treffers.

Onwennig begin
De regerend wereldkampioen pakte na een onwennig begin verrassend snel het ritme op en nam resoluut afstand van ServiŽ. Bij rust leidde Oranje met 15-9. De ploeg leek de draad weer op te pakken in de tweede helft en liep uit naar 22-16, maar toen stokte het ineens. De ploeg stapelde fout op fout en wist minutenlang niet te scoren.

ServiŽ daarentegen maakte zeven doelpunten op rij en stond plots met 23-22 voor. Oranje probeerde zich te herpakken, maar het lukte zelfs topschutter Lois Abbingh niet de ploeg aan te sporen. Vrijwel niets lukte meer en ondanks late treffers van jong talent Bo van Wetering was een pijnlijke nederlaag niet meer af te wenden.

Er moet gewonnen worden
De handbalsters moeten de pijnlijke nederlaag tegen ServiŽ nog geen dag later al zien weg te poetsen met een goed resultaat tegen KroatiŽ. Winst op die ploeg is noodzakelijk om zicht te houden op de hoofdronde van de titelstrijd in Denemarken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -