Verdienstelijke achtste plaats voor Pieterse in Boom

© Orange Pictures
WOUDENBERG/AMERSFOORT - Puck Pieterse is bij de Superprestige in het Belgische Boom als achtste over de finish gekomen. De Amersfoortse zag Lucinda Brand haar derde winst op rij pakken.

Pieterse rijdt lang goed mee

Lang deed de pas achttienjarige Pieterse goed mee in Boom, waar ze even zelfs nog als derde in het veld reed. Naarmate de rit vorderde kreeg de Amersfoortse het zwaarder en zakte ze verder af. Uiteindelijk kwam ze als achtste over de streep, op 1 minuut en 41 seconden achter landgenote Brand. Een puike prestatie van Pieterse, die vorige week in Tsjechië bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen zesde werd.

Volledig Nederlands podium

De winst ging zoals gezegd naar Brand, haar zesde van dit seizoen. De Nederlandse snelde naar de winst door wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado (teamgenote van Pieterse bij Alpecin-Fenix) te kloppen. De derde plaats ging naar Denise Betsema, die op 45 seconden achterstand op Brand binnenkwam. Hierdoor was er wederom een volledig Nederlands podium.

Klassement

In het klassement van de Superprestige gaat Brand na vijf wedstrijden aan de leiding. Pieterse staat op een gedeelde elfde plaats en heeft - als ze deze vorm vasthoudt - de top 10 in het vizier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.