RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kerk en Hoogma weten niet waar het aan ligt: 'Maar het moet absoluut beter'

1/3
UTRECHT - Bij FC Utrecht zijn er logischerwijs zorgen over de vorm waar het in verkeert. Van de tien eredivisieduels dit seizoen won het er slechts twee. Justin Hoogma en Gyrano spraken na afloop van het 1-1 gelijkspel over de huidige Utrechtse vorm.

We wilden het goede spel van vorige week uitbouwen"
Justin Hoogma

FC Utrecht mistte tegen ADO Den Haag een hoop kansen. Uitgerekend vedediger Hoogma maakte vlak na rust het enige Utrechtse doelpunt. "Het is duidelijk dat we cruciale kansen niet maken en te makkelijk een goal tegen krijgen", aldus de doelpuntenmaker tegen RTV Utrecht.

Doelpuntenmaker Justin Hoogma in gesprek met verslaggever René van den Berg


Na een rode kaart van Dalmau kon Michiel Kramer vlak voor tijd gemakkelijk de 1-1 binnentikken. De huurling van Hoffenheim weet dat het beter moet. "Maar ik kan je niet precies zeggen waar het aan ligt."

De juiste formatie
Vorige week was FC Utrecht tegen Feyenoord de baas maar kwam het ook niet verder dan een gelijkspel. Dat kwam mede door de tactische ingreep van Hake. "Tegen ADO moet je het niet hebben van de formatie die we in de eerste helft hadden", reageert Kerk erop.

Het gaat niet zoals ik gewend ben bij mijzelf"
Gyrano Kerk

FC Utrecht begon in een 4-4-2 formatie maar zette dat in de tweede helft om in 4-3-3. "Voor mijn gevoel hadden we dat al eerder moeten doen", zegt Kerk.

"We balen heel erg maar we kunnen er nu niks meer aan veranderen", zegt Kerk over het gelijkspel. "We wilden het goede spel van vorige week uitbouwen maar dat is niet gelukt", benadrukt Hoogma.

Kerk niet in vorm
Verslaggever René van den Berg vroeg zich af wat er met Kerk aan de hand is. Hij vond het spel van de aanvaller onherkenbaar. "Ik heb geen idee. Het voelt ook zo. Ik weet ook niet wat er aan de hand is", vertelt Kerk.

"Het gaat niet zoals ik gewend ben bij mijzelf. Dat komt ervan als je het goed doet, dan valt het gelijk op als je slecht speelt." Kerk hoopt dat zijn 'vormcrisis' er snel op zit. "Ik ben en blijf ook een mens."

Gyrano Kerk: 'Eerder moeten overgaan van 442 naaar 433'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -