Instellingen

Eneco Tour van Rotterdam naar Amersfoort

ROTTERDAM/AMERSFOORT - De Eneco Tour begint dit jaar op dinsdag 18 augustus met een proloog van 4,4 kilometer in Rotterdam bij Ahoy.
Dat maakte de organisatie van de Nederlands/Belgische wielerkoers uit de ProTour maandag bekend.
Rotterdam organiseert in 2010 op dezelfde locatie de start van de Ronde van Frankrijk, eveneens met een proloog. Na de start in Nederland volgen in de Eneco Tour vier etappes in België, van Aalter naar Ardooie (19 augustus), van Ardooie naar Brussel (20 augustus), van Niel naar Hasselt (21 augustus) en van Hasselt naar Libramont (22 augustus).
De rittenkoers eindigt weer in Nederland. Zondag 23 augustus wacht voor de renners een 204,3 kilometer lange rit van Roermond naar Sittard. De zesde en voorlaatste etappe gaat op 24 augustus van Genk (België) naar Roermond.

TIJDRIT

In het centrum Amersfoort eindigt de Eneco Tour dinsdag 25 augustus met een individuele tijdrit. De start is op het Eemplein nabij het kantoor van Amersfoort 750 jaar en de Stadsring vormt het centrale deel van het parcours waar de finish is gelegen bij de Mariënhof.
De renners wacht ook nog een stukje vals plat aan de zuidkant van de stad richting de Stichtse Rotonde. Kenmerkend voor de tijdrit is dat er diverse plaatsen zijn waar het publiek de renners tweemaal kan zien passeren, aldus de organisatie.
De Eneco Tour begint een dag eerder dan in eerste instantie was gepland. De internationale wielrenunie UCI gaf daarvoor in januari toestemming aan de organisatoren. Nu is er een extra dag tussen de Eneco Tour en de Ronde van Spanje. Vorig jaar haakten nogal wat renners tussentijds af omdat ze ook aan de Vuelta deelnamen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.