RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht lijdt vijf miljoen verlies: 'Ondanks corona beter dan verwacht'

UTRECHT - FC Utrecht heeft in het afgelopen seizoen ruim vijf miljoen euro verlies geleden. Dat schrijft de club in het gepresenteerde jaarverslag. Het verlies is, ondanks corona, minder groot dan verwacht.

Doordat FC Utrecht voor 13,7 miljoen aan nieuwe aandelen heeft uitgegeven, is er veel meer geld in kas. De club sluit daardoor het boekjaar af met een positief eigen vermogen. Dat was de afgelopen jaren altijd negatief.

Minder bier en hamburgers
Het resultaat had nog beter kunnen zijn, maar door de coronapandemie speelde FC Utrecht vorig seizoen veel minder thuiswedstrijden. Daardoor zijn er minder biertjes en hamburgers verkocht in het stadion. De netto-omzet op de post 'food & beverage' nam met bijna dertig procent af ten opzichte van het jaar ervoor.

De wedstrijdbaten bleven wel min of meer gelijk. Dat komt doordat de seizoenkaarten al verkocht waren en maar weinig mensen hun geld terugvroegen voor de duels die niet gespeeld zijn. De inkomsten uit de verkoop van merchandise stegen. Ook maakten spelers en staf tijdens de coronapandemie afspraken over een collectieve salarisverlaging.
De cijfers van FC Utrecht in de afgelopen drie jaar:
2018-2019 -3,4 miljoen
2017-2018 +4,4 miljoen
2016-2017 -1,6 miljoen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -